Vyriausioji dukra Kateryna savo kūnu uždengė jaunesnį brolį Igorį, o kai ji užspringo krauju, aštuonmetis brolis išlipo iš automobilio ir keikė rusų kareivius. Laimė, šeima pasiekė ligoninę ir išgyveno.

„Mane sužeidė lengvai – sulaužyti 4 šonkauliai, plaučius peršovė, visa nugara nusėta žaizdomis. Pašautas kelias, kulnas, dabar tiesiogine prasme vėl mokausi kvėpuoti, treniruojuosi. Visiems atrodo paprasta kvėpuoti, bet man ne“, – kalbėjo ukrainietė mergina.

Ji gyveno taikiame mažame Ukrainos miestelyje, kuris rusams tikrai neturėtų būti įdomus.

„Vieną dieną jie pradėjo mus bombarduoti, buvo labai baisu. Savaitę gyvenome rūsyje, savaitę nesimaudėme. Tiesiog savaitę gyvenome šaltame rūsyje ant grindų su kaimynais. Kaimynai mus priglaudė, labai jiems ačiū. Į mūsų kiemą atskrido sviedinys ir visur išdaužė langus“, – pasakojo mergina.

Pagrindinis smūgis teko antram namo aukštui – berniuko kambariui. Visus iš karto sužeidė skeveldros.

„Nėra langų viduje, viskas išdaužyta, bet manau, kad galėsime namus kažkaip atstatyti. Kai kuriems žmonėms daug blogiau“, – pasakojo Katerynos mama Tetyana.

Šeima nusprendė bėgti.

„Vos tik išvažiavome iš savo gatvės, du šūviai pataikė į priekinį stiklą. Tėtis iš karto sustojo, jis rėkė, prašė nešaudyti, nes automobilyje vaikai. Aš nejaučiau jokio skausmo, bet kai tik pamačiau savo kelį – ten buvo tik didžiulis kaulas. Jie pataikė man į kelią.

Jie iš visų pusių šaudė automatais, šūviai skrodė visą automobilį. Mano jaunesnysis brolis 8 metų. Neprisimenu kaip, bet mama ir tėtis pasakojo, kad aš jį uždengiau savo kūnu“, – pasakojo mergina.

Mažasis brolis rusų karių neišsigando.

„Jis pradėjo juos taip keikti, kad patys rusai išsigando. Ėmėsi rėkti ne savu balsu. Jis mažas vaikas, jis neturėjo to sakyti, neturėjo to matyti. Jis tiesiog matė, kaip aš mirštu, jo akyse“, – pasakojo Kateryna.

Šeimos tėčiui buvo peršauta koja, kulką greitai išėmė, Katerynos žaizdos kur kas rimtesnės.

„Gijimo procesas užtruks daugiau nei mėnesį, tai bus nuolatinis skausmingas procesas. Tikimės gero rezultato, mergina turėtų visiškai pasveikti “, – žurnalistams sakė chirurgas Dmytro Myasnikov.

Bet merginos mamos situacija kur kas sunkesnė, nes jai – apatinių galūnių lūžiai.

„Mus išgelbėjo gydytojai, draugai, jie surado mums kraujo“, – kalbėjo mama Tetyana. Ji pasakojo, kad ją ir dukrą medikai išgelbėjo du kartus, nes ligoninė buvo bombarduojama, drebėjo langai.

Šeima yra įsitikinusi, kad jei be bebaimis kaimynas ir medikai, jie nebūtų išgyvenę.

Visą LNK reportažą žiūrėkite čia: