Šeštadienį pasieniečiai užkirto kelią į Lietuvą iš Baltarusijos įeiti 2 tokiems atėjūnams, penktadienį – 14, ketvirtadienį – 15, trečiadienį – 9, antradienį – 25, pirmadienį – 33.

Sekmadienį vakare ties Druskininkų savivaldybe prie sienos Baltarusijos pusėje buvo iššauti 3 šūviai.

Sekmadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną buvo pradėti du ikiteisminiai tyrimai. Lazdijų rajone ir Kalvarijos savivaldybėje pasieniečiai ir jiems talkinę policininkai skirtingu metu sulaikė du į Lenkiją beišvažiuojančius automobilius. Vienu Baltarusijos pilietis gabeno, įtariama, 4 afganistaniečius. Antrą automobilį vairavo Rusijos pilietis, šalia sėdėjo Latvijos pilietis. Šiuo automobiliu buvo vežami 5, įtariama, Tadžikistano piliečiai.

3 įtariamus gabentojus pasieniečiai uždarė į areštines, užsieniečiams už tokį nusikaltimą gresia laisvės atėmimas iki 8 metų. Jų vežti asmenys laikinai patalpinti Kalvarijos užkardos patalpose. Aiškinamasi, kaip jie atvyko į Lietuvą.

Iš viso šiemet VSAT, vidurnakčio iš sekmadienio į pirmadienį duomenimis, užkirto kelią iš Baltarusijos į Lietuvą draudžiamose vietose patekti 721 neteisėtam migrantui. Latvijoje šis skaičius šiemet yra 2552, o Lenkijoje – 2363 (be sekmadienio duomenų).

Pernai nuo rugpjūčio pradžios, kai VSAT įgijo teisę neįsileisti neteisėtų migrantų, jų į Lietuvą nepateko 8106.

Tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems bei visuomenės pasitikėjimą dėl to pelniusiems Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos atsakomybės ruožuose prie ES išorės sienos toliau vykdoma sustiprintu režimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją