Prokurorų nuomone, Utenos apylinkės teismo Molėtų rūmai vasarį K. Tubį dėl prekybos poveikiu išteisino neteisėtai ir nepagrįstai.

Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorės Dalios Markauskienės Panevėžio apygardos teismui pateiktame apeliaciniame skunde prašoma pirmos instancijos teismo nuosprendį panaikinti kaip neteisėtą ir nepagrįstą bei priimti apkaltinamąjį nuosprendį, pranešė prokuratūra.

Prokuratūros nuomone, išteisinamasis nuosprendis pagrįstas prielaidomis ir priimtas padarius esminius Baudžiamojo proceso kodekso 20 straipsnio 5 dalies reikalavimų pažeidimus.

Pagal minėtą straipsnį, teisėjai įrodymus įvertina pagal savo vidinį įsitikinimą, pagrįstą išsamiu ir nešališku visų bylos aplinkybių išnagrinėjimu, vadovaudamiesi įstatymu.

„Reikalavimas išsamiai nustatyti bylos aplinkybes pažeidžiamas, kai teismo išvados daromos nesiėmus visų įmanomų priemonių visoms bylai teisingai išspręsti reikšmingoms aplinkybėms nustatyti; neįvertinus visų proceso metu surinktų bylai išspręsti reikšmingų duomenų; klaidingai pasisakant dėl atskirų įrodymų turinio ar įrodymų tarpusavio ryšio“, – rašoma prokuratūros pranešime.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, tuometinis Anykščių rajono savivaldybės meras ir savivaldybės tarybos narys K. Tubis nuo 2018 metų spalio iki 2019 metų vasario galimai naudojosi savo tarnybine padėtimi, siekdamas naudos sau ir savo vadovaujamam visuomeniniam rinkimų komitetui.

Pareigūnai buvo gavę duomenų, kad iš dviejų verslininkų politikas reikalavo finansinės paramos minėtam visuomeniniam rinkimų komitetui, besiruošiančiam 2019-ųjų metų savivaldybių merų ir tarybų rinkimams.

Įtariama, kad už tai K. Tubis verslininkams sutarė atsilyginti paslaugomis. Vieno jų atstovaujamai bendrovei politikas galimai pažadėjo paveikti savivaldybės darbuotojus, kad šie skubos tvarka sudarytų galimybę bendrovei išsinuomoti žemės sklypą bei gauti leidimus vykdyti jame verslininko pageidaujamo aukštingumo statybas. Manoma, kad už tai bendrovės atstovas surado asmenį, kurio vardu į K. Tubio vadovaujamo rinkimų komiteto sąskaitą kaip auka buvo pervestas 1 tūkst. eurų.

Iš kito Anykščių verslininko K. Tubis taip pat galimai reikalavo finansinės paramos rinkimų komitetui. Įtariama, kad už tai Anykščių rajono savivaldybės vadovas pažadėjo pagalbą valstybės lėšomis sutvarkant kelią, kur yra įvažiavimas į verslininko atstovaujamą bendrovę. Tyrimo duomenimis, mero rūpesčiu minėtai bendrovei buvo sudarytos išskirtinės sąlygos dalyvauti Anykščių rajono savivaldybės vietinės reikšmės kelių ir gatvių kapitalinio remonto ir rekonstrukcijos atrankoje.

Per ikiteisminį tyrimą taip pat buvo surinkta duomenų, kad, norėdamas užsitikrinti politinę paramą priimant kai kuriuos Anykščių rajono savivaldybės tarybos sprendimus, K. Tubis galimai pažadėjo vienam tarybos nariui pareigas savivaldybės valdomoje įmonėje.

K. Tubis į Anykščių rajono merus buvo išrinktas kaip Liberalų sąjūdžio keltas kandidatas. Jis antrai kadencijai kandidatavo subūręs visuomeninį rinkimų komitetą „Kęstučio Tubio sąrašas „Anykščių krašto labui“.

Meras kaltės dėl pareikštų kaltinimų nepripažino.

K. Tubis yra buvęs Panevėžio Kriminalinės policijos komisaras, nuo 1997-ųjų jis metus vadovavo Anykščių rajono policijos komisariatui, vėliau buvo Policijos departamento Kriminalinių nusikaltimų tyrimo tarnybos vyresnysis komisaras.

Nuo 2003 metų K. Tubis ėjo Kriminalinės policijos biuro Nusikaltimų tyrimo vyriausiosios valdybos viršininko pareigas, o 2004–2008 metais buvo policijos generalinio komisaro pavaduotojas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją