„Aš pasigendu politinio lygmens atsakomybės Kauno mieste, mero. Bet kuris nors kiek susidūręs su politinės sistemos veikimu, ypač savivaldoje, puikiai žino, kad administracijos direktorius savarankiškai nepriiminėja jokio sprendimo be mero žinios. Sakykime, kurio ten vertė yra turbūt 10 tūkst. eurų. Čia mes kalbame apie šimtų milijonų eurų užsakymus vienai įmonei (...). Tai bet kuris, kuris sako, kad meras galėjo nežinoti, kas vyksta ir tame nedalyvauti ir nebuvo su tuo supažindintas, būtų arba idiotas, visiškai nesuprantantis, kaip veikia politinė sistema, arba būtų visiškas ir supuvęs melagis. Tai vienas iš dviejų“, – penktadienį „Žinių radijui“ sakė A. Mazuronis.

Jo teigimu, į bylos nagrinėjimą ketina įsitraukti ir Seimo antikorupcijos komisija.

„Kiek žinau, Seimo antikorupcijos komisija bandys svarstyti tą klausimą tiek, kiek galima svarstyti, kol vyksta ikiteisminis tyrimas (...) Faktai, kurie išlenda į viešumą, yra labiau negu šokiruojantys“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad prieš savaitę Kauno apylinkės teismo priimtomis nutartimis kardomosios priemonės paskirtos kyšio paėmimu įtariamam V. Šiliauskui ir galimu kyšio davimu įtariamam statybų įmonės „Autokausta“ vadovui Juozui Kriaučiūnui. Ketvirtadienį teismo sprendimu V. Šiliausko suėmimas pratęstas iki balandžio 18 dienos.

Atliekant kratą Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus namuose aptikta galimo kyšio suma – 140 tūkst. eurų, ir tai – didžiausias iš iki šiol nustatytų Lietuvoje kyšių.

Pas Kauno miesto savivaldybės administracijos vadovą V. Šiliauską rasta ir daugiau pinigų – iš viso apie ketvirtį milijono eurų.

Prokuroras aiškino, kad V. Šiliauskas buvo pasirengęs ketvirtadienį su šeima sprukti į Tenerifę ir skrydžio bilietus turėjo tik į vieną pusę.

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis sako, jog kaltinimai administracijos vadovui V. Šiliauskui yra netikėti, jis bus atleistas iš pareigų.

Ketvirtadienį Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) paskelbė, kad areštuoti 170 nekilnojamojo turto objektų, priklausančių kyšio paėmimu įtariamam Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriui V. Šiliauskui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją