Kartu su trimis moterimis neblaivus autoklavo sterilizacinės patalpose rastas ir dar vienas darbuotojas – Giedrius Sadauskas, atsakingas už ligoninės personalo darbų saugą bei įstaigos civilinę saugą.

Laikinai Lazdijų ligoninei vadovaujantis Vladimiras Jelisejevas sako, kad šiandien visi keturi jau yra atleisti iš pareigų už darbo drausmės pažeidimus.

Lazdijų ligoninė yra Lazdijų rajono savivaldybės viešoji įstaiga.

„Tai buvo paskutinis, bet ne pirmas lašas, kai mes, kaip įstaiga, bandėme šiems asmenims padėti ir pripažinti turint problemų dėl žalingų įpročių. Vos prieš mėnesį šie asmenys buvo žodžiu įspėti dėl tų pačių darbo drausmės pažeidimų. Tačiau išvadų, kaip matom, nepadarė“, – sakė įstaigos vadovas.

Neseniai Lazdijų rajone nuskambėjo incidentas, kai pas ligonį į iškvietimą atvyko neblaivus greitosios medicinos pagalbos ekipažas – felčerė ir vairuotojas. Abu Alytaus rajono greitosios medicinos pagalbos stočiai priklausę darbuotojai atleisti iš pareigų.

Tačiau jų kolegų iš Lazdijų ligoninės šis atvejis neprivertė padaryt tinkamų išvadų.

Turimais duomenimis, apie neblaivų visą sterilizacinio skyriaus, kuriame yra nukenksminami ir sterilizuojami medicinos instrumentai, naudojami operacijų metu, taip pat dezinfekuojama ligonių patalynė, tvarsliava, personalą buvo pastebėta tuomet, kai rengiantis ligoninės operacinėje operacijai apsižiūrėta, kad neatnešti išsterilizuoti medicinos įrankiai.

Operacinės darbuotojai nusileidus į ligoninės rūsyje esančią autoklavo patalpą, ten aptikta neblaivi ketveriukė pačiame išgertuvių įkarštyje.

Vėliau visi aiškins, kad šventė vyresniosios specialistės Zitos Matulevičienės gimtadienį. Vienuoliktą valandą dienos ligoninės darbuotojams nustatyta nuo 1,5 iki 2,5 promilės girtumai.

Kai kurie iš jų nesutiko su ligoninės vadovo sudarytos komisijos alkoholio patikrinimo rezultatais – grasino išsikviesti Darbo inspekciją, vėliau – atleisti vadovus iš pareigų.

Teko kviesti policijos pareigūnus. Pastariesiems atvykus į ligoninės patalpas, visų keturių blaivumas buvo dar kartą patikrintas ir surašytas darbo drausmės pažeidimo aktas.

Kaip sakė Lazdijų ligoninės vadovas V. Jelisejevas, visi keturi atleistieji darbuotojai – ilgamečiai šios įstaigos kolektyvo nariai.

„Tiesą sakant, pats sau aš vis dar nerandu atsakymo į klausimą – tokie žmonės, kurie didžiausiame bedarbystės krašte patys savo rankomis aukoja darbo vietą, yra labiau neatsakingi ar labiau įžūlūs, kad jiems galima viskas ir net daugiau? Kita vertus, ant savo darbo stalo turiu dar apie dešimties pavardžių sąrašą tų darbuotojų, kuriems šiomis dienomis bus pravestas profilaktinis pokalbis apie darbo drausmę. Iliustruojant, deja, atleistų darbuotojų pavyzdžiu. Joks girtavimo faktas – nei mediko, nei pagalbinio personalo – šioje įstaigoje nebus toleruojamas, tą sakau labai atsakingai“, – sakė Lazdijų ligoninei vadovaujantis V. Jelisejevas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją