Indai užsidegė, tačiau Vadovybės apsaugos tarnybos pareigūnams pavyko sulaikyti įtariamąjį, pranešė Policijos departamentas.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen žurnalistams sakė, kad toks incidentas fiksuotas, tačiau daugiau detalių ji pateikti negali. Parlamento vadovė taip pat patvirtino, kad stiprinti Seimo rūmų apsaugos kol kas neplanuojama.

„Toks incidentas įvyko, tai jaunas žmogus, daugiau detalių dėl jo motyvų ar kitų detalių aš pateikti negaliu, čia reikėtų bendrauti su teisėsauga, kuri atlieka savo veiksmus“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Klausiama, ar po naktinio incidento nebus stiprinama parlamento apsauga, V. Čmilytė-Nielsen sakė, kad „esant poreikiui priimsime papildomus sprendimus, tačiau kol kas tokių pokalbių nebuvo“.

Policijos pranešimu, incidentas įvyko po apie 3 val., Gedimino prospekte.

Į Seimo pastato vidinį kiemą ir pastato sieną vyriškis metė du indus su degiu skysčiu.

Įvykio vietoje Vadovybės apsaugos tarnybos pareigūnai minėtą vyrą sulaikė ir perdavė policijos pareigūnams.

„Jis buvo pristatytas į areštinę, sulaikytas 48 valandoms, bus sprendžiamas klausimas dėl kardomųjų priemonių“, – BNS sakė Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorokovskaja.

Įtariamasis gimęs 2002-siais metais.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasikėsinimo sugadinti svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu. Už tai įstatymas numato baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki penkerių metų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją