Tai numatyta pirmadienį įregistruotame savivaldybės tarybos sprendimo projekte.

Jis į šias pareigas siūlomas nuo kovo 23 dienos, bet ne ilgiau kaip trims mėnesiams, „kol bus paskirtas Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius“.

T. Metelionis turėtų pakeisti kyšininkavimu įtariamą administracijos direktorių Vilių Šiliauską. Pastarąjį artimiausiame miesto tarybos posėdyje planuojama atleisti.

Teisėsauga įtaria, kad V. Šiliauskas paėmė 140 tūkst. eurų kyšį iš „Autokaustos“ vadovo Juozo Kriaučiūno už palankius sprendimus sudarant ir vykdant statybų, rangos darbų sutartis.

Pasak teisėsaugos, tai didžiausias iki šiol rastas kyšis.

Tyrimo duomenimis, V. Šiliauskas iš J. Kriaučiūno kyšį galėjo priimti už palankumą sudarant statybų ir susijusių darbų rangos sutartis bei jas administruojant.

Valdančiųjų judėjimo „Vieningas Kaunas“ atstovas V. Šiliauskas Kauno miesto savivaldybės administracijai vadovauja nuo 2018 metų lapkričio, kai pakeitė pareigas palikusį tuometinį vadovą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją