„Kartu su biudžeto tikslinimu siūlysime stiprinti krašto apsaugos sistemos finansavimo parlamentinę kontrolę koreguojant Nacionalinio saugumo pagrindų įstatymą“, – BNS teigė komiteto vadovas.

„Siūlysime numatyti, kad Nacionalinio saugumo ir gynybos bei Biudžeto ir finansų komitetai būtų informuojami raštu apie įsigijimų ir infrastruktūros projektus, viršijančius 20 mln. eurų“, – pridūrė M. Majauskas.

Pasak jo, komitetams turėtų būti pateikta informacija, kokio poveikio iš tokių investicijų tikimasi: koks gynybinis pajėgumas ir kiek bus jis išplėtotas, kokie bus įsigijimai ir kiek, už kokią kainą, kokios planuojamos ilgalaikio aptarnavimo sąnaudos.

Taip pat turės būti nurodomos pirkimuose ar projektuose dalyvaujančios įmonės.

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas pirmadienį svarstys Vyriausybė siūlymą tikslinti 2022 metų valstybės biudžetą numatant didesnį krašto gynybos finansavimą.

Seimas praėjusią savaitę ėmėsi biudžeto tikslinimo numatant išlaidas gynybai didinti iki 2,52 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP) – 300 mln. eurų. Dabar šis dydis yra 2,05 proc. BVP.

Anksčiau šiems metams krašto apsaugai buvo suplanuota 1,2 mlrd. eurų.

Lietuvos krašto apsaugos biudžetas didinimas Rusijai pradėjus karinę invaziją Ukrainoje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją