„Europos taika ir laisvė vėl užpulta. Pirmoje fronto linijoje Ukrainos žmonės gina savo ir mūsų iškovotą Kovo 11-osios laisvę. Europos laisvė bus neįmanoma be Ukrainos laisvės. Būkime pasiruošę ginti ir apginti Ukrainos ir savo Nepriklausomybę“, – feisbuke rašo prezidentė D. Grybauskaitė.

D. Grybauskaitė jau anksčiau buvo pažymėjusi, kad vien sankcijų nepakanka Rusijai stabdyti ir reikalingas griežtesnis atsakas.

„Sankcijos putino nesustabdys, kad ir kokios jos būtų. Jų reikia, bet be išimčių, kokias matome dabar taikant SWIFT atjungimą ir paliekant nuošalyje energetikos sektorių bei jį aptarnaujančius bankus... Karą sustabdyti gali tik karas, kuris jau prasidėjo. Nereikia apsimetinėti ir mėginti nuraminti savo sąžinę Ukrainai tiekiant tik ginklus ir dar pavėluotai. Už mus karą kariauja Ukrainos žmonės, jos vaikai pridenginėja mus nuo putino beprotybės. Mantros kartojimas, kad NATO negali padėti Ukrainai jau skamba apgailėtinai ir rodo Vakarų bailumą“, – rašė D. Grybauskaitė.

Taip pat ji vertino, kad Rusijos prezidento Vladimiro Putino būklė yra pavojinga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)