Šiuo aktu Lietuvos Respublikos Aukščiausioji Taryba, reikšdama Tautos valią, nutarė ir iškilmingai paskelbė, kad yra atkuriamas 1940 metais svetimos jėgos panaikintas Lietuvos valstybės suverenių galių vykdymas ir Lietuva vėl yra nepriklausoma valstybė. Šiuo aktu Aukščiausioji Taryba-Atkuriamasis Seimas įgyvendino pusę amžiaus puoselėtas viltis gyventi Laisvoje valstybėje.

Lietuvos išsivadavimo iš sovietų okupacijos metinių proga Seime ir visoje Lietuvoje organizuojami šventiniai renginiai, skirti prisiminti iškovotą Laisvę. Tai virtualios parodos, istorijos žinių konkursas, meninės instaliacijos, koncertai.

Minėjimo renginiai, prasidėję kovo 10 d., ketvirtadienį, tęsis ir pagrindinę šventės dieną, kovo 11-ąją.

Penktadienio rytą bus padėta gėlių prie Kovo 11-ajai skirto paminklo „Žinia" Nepriklausomybės aikštėje, Vilniuje.

10 val. Seimo Kovo 11-osios Akto salėje prasidės minėjimas, skirtas Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai, ir Valstybės Nepriklausomybės stipendijos įteikimo ceremonija.

Vidudienį Nepriklausomybės aikštėje bus pakeltos trijų Baltijos valstybių vėliavos.

Po pusvalandžio Gedimino prospektu, nuo Nepriklausomybės aikštės iki Katedros aikštės, pražygiuos Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopa ir Lietuvos kariuomenės orkestras.

Eitynėse „Nepriklausomybės atkūrimo kelias" Gedimino prospektu bus einama su Lietuvos ir Ukrainos vėliavų juostomis.

13 val. – Šv. Mišios Vilniaus arkikatedroje bazilikoje. Po jų – pučiamųjų orkestrų koncertas Katedros aikštėje.

Šventiniai renginiai vyks visuose Lietuvos miestuose ir miesteliuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją