„Suimtas dešimties dienų terminui, iki kovo 18 dienos“, – BNS sakė teismo atstovė Vaiva Milkeraitienė.

Prokuratūra prašė įtariamąjį suimti trims mėnesiams.

Teismas mano, kad įvertinus V. Šiliauskui pareikšto įtarimo pobūdį, galimos griežtos bausmės neišvengiamumą, įtariamojo bei jo šeimos išvykimo iš Lietuvos bei pasislėpimo galimybę, yra pakankamas pagrindas manyti, kad švelnesnės kardomosios priemonės įtariamajam nebus pakankamos, jog būtų galima užtikrinti jo dalyvavimą procese.

Teisėsaugos duomenimis, penktadienio rytą V. Šiliauskas su šeima turėjo išvykti į Tenerifę ir nebuvo įsigijęs bilieto atgal.

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis anksčiau ketvirtadienį teigė iš administracijos vadovo girdėjęs, jog šis į kurortą išveža šeimą – žmoną su dviem vaikais, į darbą jis žadėjo grįžti už dviejų savaičių.

Teisėsauga įtaria, kad V. Šiliauskas paėmė 140 tūkst. eurų kyšį iš „Autokaustos“ vadovo Juozo Kriaučiūno už palankius sprendimus sudarant ir vykdant statybų, rangos darbų sutartis.

Pasak teisėsaugos, tai didžiausias iki šiol rastas kyšis.

J. Kriaučiūną taip pat prašoma suimti trims mėnesiams, dėl suėmimo nutartis bus skelbiama vėliau.

Tyrimo duomenimis, V. Šiliauskas iš J. Kriaučiūno kyšį galėjo priimti už palankumą sudarant statybų ir susijusių darbų rangos sutartis bei jas administruojant.

Kyšis, įtariama, perduotas trečiadienio naktį, tą pačią dieną pradėtas ir ikiteisminis tyrimas. STT nuotraukose užfiksuotos stiklainiuose slėptos pinigų sumos.

Be to, pasak jo, pas administracijos direktorių rasta ir daugiau pinigų, iš viso rasta beveik ketvirtis milijono grynųjų pinigų. Šių pinigų kilmė taip pat bus tiriama.

Pas papirkimu įtariamą J. Kriaučiūną kratų metu rasta beveik 400 tūkst. eurų grynųjų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją