Kviečiami dalyvauti visi Lietuvos Respublikos piliečiai ir gyventojai, 5–12 klasių mokiniai, Lietuvos aukštųjų mokyklų studentai bei užsienio lietuviai. Istorikai, istorijos mokytojai ir istorijos mokslų studijų studentai konkurse kviečiami dalyvauti nuo 13 val.

Šį konkursą organizuojanti Lietuvos istorijos mokytojų asociacija pasistengė, jog čia būtų tiek įdomių istorinių faktų, tiek ir praeities įvykių, kurie privers pasukti galvą. „Istorija visada yra ir bus mūsų tapatumo ir pilietinio atsparumo šaltinis, jei tik mums ji tampa mūsų tėvynės ir pasaulio vientisumo suvokimo pagrindu. Na, o valstybės istorijos išmanymas leidžia aiškiau pažiūrėti ir vertinti ir šiandienos įvykius“, – sakė konkurso sumanytoja Ž. Vaškevičienė.

Nacionalinį konkursą globoja Lietuvos Respublikos Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen. Sėkmingai įveikusių visas nacionalinio konkurso „Lietuvos istorijos žinovas“ užduotis laukia specialūs naujienų portalo „Delfi“ ir LR Seimo įsteigti prizai.

Dalyvauti kovo 10 dieną 12 val. vyksiančiame „Lietuvos istorijos žinovo“ konkurse galite „Delfi“ portale, adresu delfi.lt/media/istorijos-zinovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją