Kaip BNS informavo mero atstovas Tomas Jarusevičius, mero potvarkis pasirašytas reaguojant į viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją.

„Visą dieną laukėme oficialaus pranešimo iš pareigūnų, popiet patys kreipėmės į Specialiųjų tyrimų tarnybos Kauno valdybą. Prašėme pateikti informaciją, kuria remiantis galėtume daryti būtinus sprendimus“, – BNS perduotame komentare teigia V. Matijošaitis.

„Ilgiau laukti nebegalime – išgirdome, ką tyrimui vadovaujantys prokurorai kalba žiniasklaidoje. Todėl priėmiau sprendimą nušalinti direktorių nuo pareigų“, – sakė meras.

Tyrimo duomenimis, V. Šiliauskas iš neįvardijamos bendrovės direktoriaus galėjo priimti kyšį už palankumą sudarant statybų ir susijusių darbų rangos sutartis bei jas administruojant.

Pasak prokuroro, administracijos vadovas šiuo metu sulaikytas, jam pateikiami įtarimai dėl kyšininkavimo.

Tuo metu įtarimai minėtam verslininkui dėl papirkimo dar nėra pateikti.

Tyrimui vadovaujantis prokuroras Ričardas Gailevičius BNS anksčiau sakė, kad kyšis, įtariama, perduotas trečiadienio naktį, tą pačią dieną pradėtas ir ikiteisminis tyrimas.

Jo suma, pasak prokuroro, yra gerokai didesnė nei 250 MGL (12,5 tūkst. eurų).

Tai laikoma didelės vertės kyšiu, už kurio davimą ar priėmimą Baudžiamajame kodekse numatytos griežčiausios bausmės.

Prokuratūra primena, kad asmuo gali būti atleidžiamas nuo baudžiamosios atsakomybės už papirkimą, jeigu iš jo reikalauta kyšio ar provokuota duoti kyšį ir jis per įmanomai trumpiausią laiką, bet ne vėliau negu iki jo pripažinimo įtariamuoju, savanoriškai apie tai pranešė teisėsaugos institucijai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją