Pareigūnų veiksmus jis pavadino puolimu.

„Šis žmogus nebe pirmą kartą sulaukia puolimo savo adresu. Ne taip seniai kai kam neįtiko jo nedarbinė veikla bitininkaujant, bet ten po ilgo tyrimo jokių pažeidimų institucijos nenustatė“, – BNS trečiadienį perduotame komentare teigė V. Matijošaitis.

„Šitų skundų autoriai visiems gerai žinomi – jų vieši komentarai kalba patys už save, – pridūrė jis. – Matyt, nepavykus iš pirmo karto, dabar siekiama susidoroti antru bandymu, pasitelkiant kitokią sritį.“

Pasak Kauno mero, šiuo metu laukiama oficialios informacijos.

„Vos tik ją gavę, priimsime sprendimus“, – sakė V. Matijošaitis.

Trečiadienį pradėto ikiteisminio tyrimo duomenimis, V. Šiliauskas galimai priėmė iš neįvardijamos statybų bendrovės direktoriaus kyšį už palankumą sudarant statybų ir susijusių darbų rangos sutartis bei jas administruojant.

V. Šiliauskas įtariamas kyšininkavimu, o statybų įmonės vadovas – papirkimu, pranešė Generalinė prokuratūra ir Specialiųjų tyrimų tarnyba.

Tyrimui vadovaujantis prokuroras Ričardas Gailevičius BNS atsisakė įvardyti įtariamo kyšio sumą, tik teigė, kad ji yra ženkliai didesnė nei 250 MGL (12,5 tūkst. eurų).

Tai laikoma didelės vertės kyšiu, už kurio davimą ar priėmimą Baudžiamajame kodekse numatytos griežčiausios bausmės.

Su V. Šiliausku BNS susisiekti nepavyko, administracijos direktoriaus telefonas yra išjungtas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją