Pasak jo, šiandien bus debesuota, vietomis su pragiedruliais. Protarpiais negausiai pasnigs. Pūs vidutinio stiprumo rytinių krypčių vėjas.

„Vilniuje bus apie nulį. Kaune, Šiauliuose ir Panevėžyje oras sušils iki 2, Klaipėdoje iki 4 laipsnių. Vakare sparčiai atšals.

Ketvirtadienis bus gražesnis, vyraus giedras dangus, tačiau atšals stipriau. Nakties valandomis temperatūra svyruos tarp 5–9, šalies rytuose tarp 10–14 laipsnių šalčio. Diena bus saulėta, bet termometrų stulpeliai kilti neskubės. Išsilaikys rytinių krypčių vėjas.

Vilniuje šals iki 2 laipsnių. Kaune, Šiauliuose ir Panevėžyje bus apie nulį, Klaipėdoje apie 1 laipsnį šilumos. Vakare temperatūra vėl sparčiai kris.

Penktadienį didesnių permainų dar nesulauksime – išsilaikys gražūs, bet šaltoki orai. Pūs nesmarkus pietvakarių, vakarų krypties vėjas. Nakties valandomis temperatūra svyruos tarp 3–8, šalies rytuose tarp 10–12 laipsnių šalčio.

Dienos metu Vilniuje oras sušils iki 2, Kaune iki 3 laipsnių. Šiauliuose ir Panevėžyje bus apie 4, Klaipėdoje apie 1 laipsnį šilumos“, – teigė jis.

Pasak Gismeteo.lt direktoriaus, pagal dabartinius duomenis, savaitgalį didelių kritulių neprognozuojama. Temperatūra jau kils aukščiau ir vyraus nepastovus debesuotumas, tad saulėtų akimirkų tikrai bus.

„Naktimis termometrų stulpeliai jau nekris taip žemai. Temperatūra svyruos tarp 0–6, šalies rytuose kai kur tarp 6–8 laipsnių šalčio. Dienomis temperatūra bus pavasariškesnė ir palaipsniui kils aukščiau, iki 3–7 laipsnių šilumos.

Remiantis dabartiniais prognozių modeliais, tikėtina, jog kitą savaitę pavasarį pajusime dar labiau. Naktimis beliks nedidelis šaltukas, o dienomis vietomis temperatūra šoktels iki 10 laipsnių šilumos, lepins saulė. Žinoma, prognozės kinta, jos nuolat tikslinamos, bet reikia tikėtis, kad tas pavasaris į Lietuvą jau atžingsniuos drąsiau“, – apibendrino K. Petkevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją