ELTA primena, kad, atsižvelgdama į Bangladešo Liaudies Respublikos pagalbos prašymą ir siekdama prisidėti prie kovos su COVID-19 liga ir jos sukeltų padarinių šalinimo, Vyriausybė trečiadienį nutarė skirti Bangladešui humanitarinę pagalbą – iki 444 600 vnt. farmacijos bendrovės „Pfizer“ vakcinos „Comirnaty“ dozių.

Praėjusią savaitę JT Generalinė Asamblėja priėmė rezoliuciją dėl agresijos prieš Ukrainą. Rezoliucija dėl agresijos prieš Ukrainą sulaukė beprecedentės valstybių paramos – 141 valstybė balsavo už dokumentą, 5 – balsavo prieš, 35 valstybės susilaikė.

Rezoliucija griežtai smerkiama Rusijos vykdoma agresija prieš Ukrainą, Ukrainos suverenumo ir teritorinio vientisumo, JT Chartijos pažeidimai, taip pat sprendimas pripažinti Donecko ir Luhansko regionus kaip nepriklausomus. Generalinė Asamblėja pareikalavo sprendimą atšaukti, nedelsiant nutraukti karinės jėgos naudojimą prieš Ukrainą ir patraukti karines pajėgas iš Ukrainos teritorijos. Generalinė Asamblėja pareiškė paramą Ukrainos suverenumui, nepriklausomybei, vienybei ir teritoriniam integralumui.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Dalintis
Nuomonės