„Narystė asociacijoje, kuri nesugeba priimti sprendimo dėl dviejų valstybių agresorių atstovų pašalinimo, yra niekaip nesuderinama su pamatiniais demokratijos ir žmogaus teisių apsaugos principais.

Nesutinkame likti su tais, kurie susilaiko nepasmerkdami ir nepašalindami iš savo būrio valstybių, šiuo metu pažeidžiančių esminius demokratinio pasaulio principus, ir oficialiai pranešame paliekantys ACEEEO", – teigė VRK pirmininkė Jolanta Petkevičienė.

Praėjusią savaitę VRK kreipėsi į ACEEEO smerkdama Rusijos ir Baltarusijos karo veiksmus Ukrainoje ir siūlė pašalinti šių valstybių – agresorių atstovus iš šios tarptautinės organizacijos. Analogiškus raginimus asociacijos valdybai atsiuntė ir Ukraina, Latvija, Slovėnija bei Rumunija.

ACEEEO Generalinė Asamblėja, kurią sudaro 25 organizacijos narės, balsavo rašytinės procedūros būdu. Tam, kad Rusijos Federacijos ir Baltarusijos Respublikos rinkimų organizatorių atstovai būtų pašalinti iš asociacijos, buvo reikalingas 17 valstybių narių rinkimų organizacijų pritarimas. Tačiau už Rusijos ir Baltarusijos rinkimų komisijų pašalinimą balsavo 9 narės, 2 susilaikė, o likusios narės balsavime nedalyvavo.

VRK savo narystę ACEEEO nutraukia nuo kovo 8 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją