Vis dėlto kovo pradžioje pateikta Teisingumo ministerijos ataskaita parodė, kad per pastarąjį pusmetį iš „valstiečių“ gretų pasitraukė 518 partijos narių – tai didžiausias narių pokytis tarp visų Lietuvos politinių partijų. „Valstiečių“ lyderis teigia ir pats nustebęs dėl tokių duomenų, tačiau, akcentuoja R. Karbauskis, tai tikrai nesusiję su Sauliaus Skvernelio įkurta politine partija „Vardan Lietuvos“.

„Visuotiniai LVŽS partijos pirmininko rinkimai, kuriuose dalyvavo visi iki vieno nariai, parodė, kas buvo išbraukti iš sąrašų. Buvo išbraukti žmonės, kurie per tą laiką buvo išvažiavę, netgi buvo atrasta, kad yra žmonių, iškeliavusių Amžinybėn, o jie dar buvo sąrašuose. Kitaip tariant, mes labai stipriai sumažinome narių skaičių, kai per rinkimus valėmės sąrašus“, – apie lapkričio 30–gruodžio 5 dienomis vykusius LVŽS visuotinius pirmininko rinkimus kalbėjo R. Karbauskis.

LVŽS lyderis tikina, kad nėra daug asmenų, kurie „valstiečius“ paliko dėl narystės kitoje partijoje. Kita vertus, anot jo, Teisingumo ministerijos pateiktoje statistikoje taip pat nėra duomenų apie prie partijos apsisprendusius prisijungti narius. Nors R. Karbauskis dar nuo praėjusių metų pabaigos kalba apie prie LVŽS prisijungti nusiteikusius žmones, visgi, kaip aiškina politikas, tai, kad jų „atėjimo“ nemato Teisingumo ministerija, susiję su tuo, kad vis dar nesuspėta kandidatų įregistruoti.

„Tų žmonių, kurie išėjo dėl kitos partijos, yra tikrai labai nedaug. O kas atėjo, mes dar nespėjome įregistruoti. Pasvalyje bus nemažai žmonių, Vilniaus mieste, kiek žinau pagal sąrašą, apie septyniasdešimt žmonių. Tai jie dar nėra įstoję į partiją, nes tai yra ilgos procedūros ir skyriai dar tik formuojasi“, – teigė R. Karbauskis.

R. Karbauskis neslepia, kad klausimo dėl sumenkusių LVŽS gretų jis tikėjosi. Vis tik, dar kartą akcentuoja LVŽS lyderis, sumažėjęs narių skaičius partijoje tikrai nesusijęs su įsikūrusia ekspremjero S. Skvernelio Demokratų sąjunga "Vardan Lietuvos".

„Mes žinojome, kad kils toks klausimas ir kaip tik šnekėjome prieš kelias dienas partijos tarybos posėdyje, tai man paaiškino, kodėl taip yra. Aš ir pats nustebau, kodėl tiek, bet tiek tikrai neišėjo dėl jokių Sauliaus Skvernelio reikalų, tai buvo dėl visuotinių partijos pirmininko rinkimų“, – pakartojo LVŽS lyderis.

Be to, R. Karbauskio teigimu, kiekvienoje partijoje po pirmininko rinkimų situacija būtų analogiška.

„Ir jei visuotiniai rinkimai būtų visose partijose, tai jūs matytumėte tuos pačius procesus, nes kiekvienas skyrius, kiekviena partija apie tą patį pasakytų, kad yra sąrašuose žmonių, kurie yra neaktyvūs“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad kovo 1-ąją „valstiečių“ partijoje registruoti 3854 nariai – 518 mažiau nei prieš pusmetį – tai didžiausias narių pokytis partijų gretose. Tuo metu įsikūrusi nauja ekspremjero S. Skvernelio Demokratų sąjunga "Vardan Lietuvos" subūrė daugiau nei 3 tūkst. narių, rodo naujausi Teisingumo ministerijos duomenys.

Dar sausio pabaigoje R. Karbauskis teigė artimiausiu metu pristatysiantis teigiamus partijos narių pokyčius. Jo teigimu, „tvarkiečiai“, kurie sugriuvus Rolando Pakso įkurtai partijai, neprisijungė nė prie vienos kitos politinės jėgos, ketina jungtis prie „valstiečių“ gretų.

„Kai aš skaičiuoju matematiškai – man gaunasi, kad pas mus gerokai daugiau įstos negu išstos. Išėjo tie, kurie nebuvo mūsų vertybių, o ateina tie žmonės, kurie dėl anų buvimo negalėjo ateiti“, – kiek anksčiau kalbėjo R. Karbauskis.

„Po kokio mėnesio aš pateiksiu skaičius, kurie bus įregistruoti Teisingumo ministerijoje, kurie parodys, kad pas mus per tą patį laiką įstojo daugiau žmonių negu išstojo. Nes tada, kai išėjo Saulius, pas mus pradėjo ateiti žmonės, kurie buvo Tvarkos ir teisingumo partijoje dar prie Pakso ir nestojo į jokias partijas. Jie nesiprašė į Valstiečių sąjungą tol, kol ji buvo kaip nors susijusi su Sauliumi“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją