Pasirinkti egzaminus abiturientai turėjo iki praėjusių metų lapkričio pabaigos, tačiau jie galėjo rinktis daugiau egzaminų nei laikys. Nuo šių metų abiturientai gali pasinaudoti galimybe atsisakyti vieno ar kelių pasirinktų brandos egzaminų.

Kaip ir anksčiau, abiturientai negali keisti pasirinkto dalyko brandos egzamino ir jo tipo, bet iki kovo 15 d. gali iš pasirinktų brandos egzaminų vieno ar kelių egzaminų atsisakyti, prašymus dėl atsisakymo pateikdami raštu (elektroniniu būdu) mokyklos, kurioje rinkosi laikyti brandos egzaminus, vadovui.

Mokinys gali į pasirinktą egzaminą ir tiesiog neatvykti, bet tokiu atveju jam brandos atestatas negali būti išduotas tol, kol nebus paskelbti egzamino, į kurį jis neatvyko, rezultatai. Tuo tarpu atsisakęs laikyti brandos egzaminą mokinys į brandos egzaminų vykdymo protokolus neįrašomas, o tai reiškia, kad esant poreikiui jis galės gauti brandos atestatą anksčiau, kai tik turės visų savo laikytų brandos egzaminų rezultatus ir bus pasibaigęs apeliacijų pateikimo terminas.

Eksternai, nepasirinkę laikyti brandos egzaminų pagrindinėje sesijoje, gali juos rinktis bei teikti prašymus ne vėliau kaip likus 7 darbo dienoms iki pakartotinės sesijos pirmojo brandos egzamino datos Kauno Antano Smetonos gimnazijos – Kauno miesto bazinės mokyklos, vadovui ir laikyti pasirinktus brandos egzaminus pakartotinėje sesijoje.

Brandos atestatui gauti mokinys turi išlaikyti 2 brandos egzaminus – privalomą lietuvių kalbos ir literatūros (valstybinį ar mokyklinį) bei vieną pasirinkto dalyko egzaminą – arba atlikti brandos darbą. Iš viso abiturientai gali rinktis ir laikyti ne daugiau kaip 7 brandos egzaminus.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją