Vasario 28 d. NATO oro policijos naikintuvams pirminė užduotis buvo patruliuoti palei Baltijos šalių oro erdvės sieną su Rusija ir Baltarusija. Po pakilimo užduotis pakeista į orlaivių atpažinimą. NATO naikintuvai atpažino orlaivį SU-24M ir du SU-27, pakilusius iš Rusijos Kaliningrado srities. Orlaiviai skrido be radiolokacinio atsakiklio, be skrydžio plano, radijo ryšio su Regioniniu skrydžių valdymo centru (RSVC) nepalaikė.

Tą pačią dieną NATO naikintuvai patruliavo palei Baltijos šalių oro erdvės sieną su RF ir Baltarusija.

Kovo 1-ąją NATO oro policijos naikintuvai atpažino RF orlaivį IL-76, skridusį iš Kaliningrado srities į RF žemyninę dalį. IL-76 skrido be radiolokacinio atsakiklio, be skrydžio plano, radijo ryšį su RSVC palaikė.

Tą pačią dieną NATO oro policijos naikintuvai tęsė patruliavimą palei Baltijos šalių oro erdvės sieną su RF ir Baltarusija.

Kitą dieną, kovo 2-ąją, NATO oro policijos naikintuvai patruliavo palei Baltijos šalių oro erdvės sieną su RF ir Baltarusija ir atpažino RF orlaivį SU-24M ir du orlaivius SU-27, pakilusius iš Kaliningrado srities. Orlaiviai skrido be radiolokacinio atsakiklio, be skrydžio plano, radijo ryšio su RSVC nepalaikė.

Kovo 3 d. NATO oro policijos naikintuvai buvo pakelti perimti ir atpažinti orlaivį AN-26, skridusį tarptautine oro erdve iš RF žemyninės dalies į Kaliningrado sritį. Orlaivis skrido be radiolokacinio atsakiklio, be skrydžio plano, radijo ryšį su RSVC palaikė. Vėliau užduotis pakeista į patruliavimą palei Baltijos šalių oro erdvės sieną su RF ir Baltarusija.

Kovo 4 d. NATO naikintuvai buvo pakelti patruliuoti palei Baltijos šalių oro erdvės sieną su RF ir Baltarusija. Vėliau užduotis pakeista: NATO naikintuvai atpažino po du RF orlaivius SU-24 ir SU-27, skraidžiusius Kaliningrado srityje. Orlaiviai skrido be radiolokacinio atsakiklio, be skrydžio plano, radijo ryšio su RSVC nepalaikė.

Tą pačią dieną NATO oro policijos naikintuvams patruliuojant palei Baltijos šalių oro erdvės sieną su RF ir Baltarusija, užduotis pakeista - NATO naikintuvai atpažino orlaivį IL-76, skridusį tarptautine oro erdve iš Kaliningrado srities į RF žemyninę dalį. Orlaivis skrido be radiolokacinio atsakiklio, be skrydžio plano, radijo ryšį su RSVC palaikė.

Kovo 5-6 dienomis NATO oro policijos naikintuvai patruliavo palei Baltijos šalių oro erdvės sieną su RF ir Baltarusija.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją