„Jeigu neturite galios uždaryti oro erdvės, tuomet duokit man lėktuvų! – per spaudos konferenciją ragino V. Zelenskis. – Jeigu, neduok Dieve, mūsų nebeliktų, tuomet ateitų Latvijos, Lietuvos, Estijos eilė. Patikėkite manimi.“

Jis paragino surengti tiesiogines derybas su Rusijos vadovu Vladimiru Putinu, sakydamas, kad tai „vienintelis būdas sustabdyti šį karą“.

„Ko tu iš mūsų nori? Eik iš mūsų žemės. Nenori dabar išeiti – susėsk su manim prie derybų stalo. Aš laisvas. Sėskis su manimi. Tik ne 30 m atstumu, kaip su [Emmanueliu] Macronu, [Olafu] Scholzu, – aš juk kaimynas! Aš nesikandžioju. Aš – normalus vyras, sėskis su manim, pasikalbėkim. Ko bijai? Mes niekam negrasiname, mes ne teroristai. Mes neužgrobiame bankų. Ir svetimų žemių neužgrobiame.“

Zelenskis ketvirtadienį pažadėjo ukrainiečiams, kad įsiveržusių Rusijos pajėgų infrastruktūrai padaryta žala bus atitaisyta, o sąskaitą už tai apmokės Maskva.


„Atstatysime kiekvieną namą, kiekvieną gatvę, kiekvieną miestą ir sakome Rusijai: išmokite žodžius „reparacijos“ ir „kontribucijos“. Jūs visiškai kompensuosite mums už viską, ką padarėte prieš mūsų valstybę, prieš kiekvieną ukrainietį“, – sakė V. Zelenskis vaizdo pareiškime.

Primename, kad Rusijos ir Ukrainos pareigūnai, siekiantys susitarti dėl paliaubų, pradėjo derybų antrąjį ratą prie Baltarusijos ir Lenkijos sienos, ketvirtadieni pranešė ukrainiečių prezidento patarėjas prezidento patarėjas Mychailo Podoliakas.

M. Podoliakas per tviterį paskelbė nuotrauką, kurioje matyti Rusijos ir Ukrainos atstovai. Jis nurodė, kad derybų darbotvarkėje yra klausimai dėl „nedelsiamo paliaubų paskelbimo“ ir „humanitarinių koridorių“ civiliams, jau savaitę tęsiantis Rusijos prezidento Vladimiro Putino pradėtam puolimui prieš Ukrainą.

Jau savaitę tęsiantis invazijai Rusijos pajėgos Ukrainos pietiniame fronte užima naujas teritorijas. Anksčiau ketvirtadienį buvo pranešta, kad į jų rankas pateko šalia Juodosios jūros esantis Chersono miestas, turintis apie 290 tūkst. gyventojų. Miestas buvo užimtas po tris dienas trukusios apsiausties, per kurią gyventojai pristigo maisto ir vaistų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Dalintis
Nuomonės