Kaip BNS sakė komisijos pirminkas Audrys Antanaitis, šis variantas būtų oficialiai įteisintas kaip lygiavertus dabar naudojamam Kijevo pavadinimui.

„Įteisiname du pavadinimus: istorinį „Kijevas“, kuris ir dabar vartojamas, istorinis, paimtas ne iš rusų kalbos, o iš rusėnų, Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės laikais, ir, kaip oficialų, įteisiname dabartinį „Kyjivas“, su ukrainiečių transkripcija, iš ukrainiečių kalbos paimtą pavadinimą. Nuo šiol tas variantas taptų legalus, oficialus ir vartotinas visose žiniasklaidos priemonėse, oficialiai“, – sakė A. Antanaitis.

Jis pabrėžė, kad Charkivo, Lvivo ir daugybės kitų Ukrainos miestų pavadinimai lietuvių kalba jau seniai turi du oficialius variantus, tačiau iki šiol tokio statuso neturėjo šalies sostinė.

„Mes norime parodyti dar kartą Lietuvos paramą Ukrainai, įteisinti šį kalbos faktą, kuris yra subrendęs“, – teigė A. Antanantis.

Vakarų šalys ir įvairios bendruomenės reiškia solidarumą su Ukraina reaguodamos į Rusijos praėjusią savaitę pradėtą nuožmų karą šioje provakarietiškoje valstybėje.

Vakarai į įsiveržimą atsakė sankcijomis Rusijai ir įvairia parama Ukrainai, įskaitant ir karinę, taip pat siunčiami papildomi NATO kariai ir technika į Aljanso rytinį sparną.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją