Pasak jo, didesnėje Lietuvos dalyje pavasaris įsitvirtina maždaug kovo viduryje, tad iki tol dar galime pajusti ir žiemiškesnių orų dvelksmą.

„Po gražios ir saulėtos šios savaitės pradžios artimiausiomis dienomis danguje matysime daugiau debesų. Protarpiais pasirodys krituliai, vietomis ir šiek tiek snaigių, visgi, krituliai nebus labai gausūs“, – prognozavo K. Petkevčius.

Pirmasis pavasario rytas Vilniuje

Jo teigimu, šiandien šalies danguje supsis daugiau debesų, tačiau negausiai palis ar šlapios snaigės kris tik kai kur. Vyraus juntamesnis šiaurės, šiaurės vakarų krypties vėjas. Vilniuje ir Kaune oras šils iki 3, Panevėžyje iki 4 laipsnių. Šiauliuose ir Klaipėdoje bus apie 5 laipsnius šilumos. Vakare temperatūra sparčiai kris.

„Penktadienio naktį vietomis gali trumpai ir negausiai pasnigti. Temperatūra svyruos tarp 0–5 laipsnių šalčio, kai kur bus slidu. Dienos metu bus debesuota vietomis su pragiedruliais, protarpiais pasirodys negausūs krituliai – šlapdriba. Pūs žvarbokas šiaurės, šiaurės rytų krypties vėjas. Šiluma jau bus kuklesnė. Vilniuje, Kaune ir Panevėžyje oras šils iki 2, Šiauliuose iki 1 laipsnio. Klaipėdoje bus apie 3 laipsnius šilumos. Vakare termometrų stulpeliai vėl kris žemiau nulio.

Šeštadienį bus daugiau pragiedrulių. Nakties valandomis numatomas 2–6 laipsnių šaltis. Dieną be kritulių, dažniau nušvis saulė. Pūs nesmarkus šiaurinių krypčių vėjas. Vilniuje laikysis 1 laipsnio šaltukas, Šiauliuose bus apie nulį. Kaune ir Panevėžyje oras šils iki 1, Klaipėdoje iki 2 laipsnių šilumos.

Sekmadienį debesų gretos vėl didės, pasirodys mišrūs krituliai, tačiau ne visur ir jie bus negausūs. Naktį paspaus 2–7, šalies rytuose kai kur 8–12 laipsnių šaltis. Dieną suksis juntamesnis vakarų, šiaurės vakarų vėjas. Vilniuje ir Kaune oras šils iki 2, Šiauliuose, Panevėžyje ir Klaipėdoje iki 3 laipsnių“, – teigė Gismeteo.lt direktorius.

Kitą savaitę teks šilčiau apsirengti

K. Petkevičiaus teigimu, remiantis dabartiniais duomenimis, didesnės šilumos kitą savaitę tikėtis neverta.

„Priešingai, galime sulaukti šaltesnių orų porcijos, orai bus sausesni. Jei pirmadienio dieną termometrų stulpeliai dar įstengs kilti aukščiau nulio, tai per kitas dienas tai padaryti bus sunkiau – temperatūra svyruos apie nulį, bus silpnai neigiama.

Naktys taip pat bus šaltesnės. Visgi, šie šaltesni orai neturėtų išsilaikyti ilgai. Orų prognozės nuolat tikslinamos ir atnaujinamos“, – apibendrino jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją