„Tai jau antrasis derybų raundas. Pirmasis, kaip matėme, baigėsi niekuo, jei taip galima pasakyti. Net ir vykstant pirmajam derybų raundui, Rusija nesustabdė agresijos ir bombardavimo. Matome, kad į derybas einama iš jėgos pozicijų, siekiant, kad Ukraina nusileistų pagal diktuojamas sąlygas“, – LRT radijui ketvirtadienį sakė A. Skaisgirytė, pažymėdama, kad Ukraina tikrai nėra nusiteikusi pasiduoti okupanto spaudimui.

„Nemanau, kad tai įvyktų, o tai reiškia, kad karas toliau tęsis“, – sakė patarėja.

Be to, jos teigimu, svarbu ir tarptautinės bendruomenės požiūris į Rusijos agresiją.

„Reikia pasakyti, kad tarptautinė bendruomenė mato ir supranta, kas darosi. Vakar stebėjome gana dramatišką Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos posėdį, kur net 141 šalis palaikė Jungtinių Tautų rezoliuciją, smerkiančią Rusiją“, – teigė A. Skaisgirytė.

Po Rusijos invazijos į Ukrainą pradėtos derybos tarp Kijevo ir Maskvos turėtų būti tęsiamos ketvirtadienio rytą Baltarusijoje. Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio spaudos tarnyba patvirtino, kad delegacija vyksta į derybų vietą.

Pirmasis derybų ratas tarp Kijevo ir Maskvos Baltarusijos Gomelio pasienio regione pirmadienį baigėsi be rezultatų. Kremliaus vadovas Vladimiras Putinas prieš pokalbius pakartojo savo reikalavimą dėl Ukrainos „demilitarizacijos“ bei aneksuoto Krymo pripažinimo Rusijos teritorija. V. Zelenskis savo ruožtu pareikalavo „neatidėliotinų paliaubų“ bei rusų pajėgų išvedimo iš šalies.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją