Vilniaus apygardos teismas skelbs nuosprendį byloje, kurioje 63-ejų politikas kaltinamas piktnaudžiavimu, 2015-2017 metais galbūt veikęs Kaune registruotos šaldytų maisto produktų gamybos bendrovės „Judex“ interesais.

Anot teisėsaugos, veikdamas bendrovės interesais, P. Gražulis, būdamas Seimo nariu, iš bendrovės galimai gavo turtinę naudą: bendrovės lėšas, neatlygintinai naudojosi bendrovės automobiliu, kuro kortelėmis, už bendrovės lėšas nupirktais skrydžių bilietais.

Į Rusiją eksportuojamoje „Judex“ šaldyto maisto produkcijoje Rusijos pareigūnai 2015 metais aptiko listerijos bakterijų.

Anksčiau skelbta, kad Seimo narys padėjo tvarkyti bendrovei „Judex“ su tuo susijusias problemas: ne kartą skambino Lietuvos ir Rusijos pareigūnams, ragino duoti kyšius, prašė pažeisti galiojančias tvarkas.

Generalinė prokuratūra prašo teismo pripažinti P. Gražulį kaltu ir skirti jam daugiau nei 15 tūkst. eurų baudą.

Prokuroras taip pat prašo ketveriems metams atimti teisę būti renkamam ir paskirtam į valstybės įstaigas, tarnautojo pareigas, iš jo konfiskuoti daugiau nei 4 tūkst. eurų turto – suma, kurią kaip naudą gavo iš bendrovės „Judex“ perkant jos lėšomis kurą, lėktuvo bilietus.

Tą pačią dieną Plungės teismas skelbs sprendimą administracinėje byloje dėl politiko chuliganiško vairavimo.

Klaipėdos apskrities policijos pareigūnai P. Gražulį nubaudė už tai, kad pernai vasarą autostradoje susidarius spūsčiai jis kirto ištisinę eismo juostą, viršijo greitį ir važiavo kelkraščiu. Jam skirta 225 eurų piniginė bauda ir atimta teisė vairuoti vienerius metus, tačiau politikas tokį nutarimą apskundė teismui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją