Jis lankėsi Lenkijos pasienyje su Ukraina, kur perdavė ukrainiečių kolegoms reikalingos įrangos, drabužių.

„Tai, ką mes dabar matome, tai tikrai didžioji dauguma ukrainiečių važiuoja pas savo pažįstamus, gimines, kurie gyvena Europos Sąjungos valstybėse arba pas savo draugus, kurie ten yra. Tai dabar vyksta tokie žmonės“, – trečiadienio vakarą BNS telefonu iš Lenkijos sakė K. Lančinskas.

„Tų, kurie neturi išvis kur važiuoti ar kur vykti, jų kol kas dar nėra labai daug“, – pridūrė jis.

K. Lančinskas teigė neturintis duomenų, kiek pabėgėlių gali ar ruošiasi atvykti į Lietuvą.

Vidaus reikalų viceministras patvirtino trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos vado Rustamo Liubajevo BNS pateiktą informaciją, jog Lietuva Lenkijos pasienyje su Ukraina planuoja turėti koordinatorių, kuris informuotų Ukrainos piliečius apie galimybes atvykti į Lietuvą bei koordinuotų jų atvykimą.

„Nutarėme, kad artimiausiu metu bus paskirtas koordinatorius iš Valstybės sienos apsaugos tarnybos, kuris (...) kartu su Lenkijos kolegomis dirbs tą koordinacinį darbą ir organizuos pabėgėlių atvykimą į Lietuvą“, – sakė K. Lančinskas.

Pasak jo, Lenkijos sienos apsaugos tarnybos pareigūnai, nepaisant didelio pabėgėlių iš Ukrainos srauto, susitvarko greitai ir efektyviai.

Kremlius praėjusią savaitę įsiveržė į Ukrainą ir pradėjo karą, sukėlusį pasibaisėjimą ir įtūžį visame pasaulyje.

Vakarai į tai atsakė griežtomis sankcijomis Rusijai ir įvairia parama Ukrainai, vis garsiau imta kalbėti ir apie galimą šios šalies narystę Bendrijoje.

Iš Ukrainos į užsienį patraukė šimtai tūkstančių pabėgėlių, daugiausia – į Lenkiją, Rumuniją ir Moldovą.

Lietuvą kol kas pasiekė keli šimtai Ukrainos piliečių.

Dalintis
Nuomonės