Tačiau jis taip ir neatsakė į klausimus bei nepareiškė konkrečios pozicijos dėl jo šeimos plėtojamo verslo Rusijoje. Nepaaiškino, kodėl delsė sušaukti neeilinį miesto tarybos posėdį, kurio metu būtų buvę svarstomi klausimai dėl bendradarbiavimo sutarčių nutraukimo su agresiją Ukrainoje vykdančios Rusijos Federacijos miestais Sankt Peterburgu ir Kaliningradu. Neatsakė ir į klausimą, ar dėl jo šeimos narių plėtojamo verslo Rusijoje V. Matijošaitis neinicijavo sutarties nutraukimo su Kaliningradu.

Anot opozicinės Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ atstovų, Kauno miesto savivaldybės tarybos neeiliniame posėdyje už merą V. Matijošaitį kalbėjo ir į merui užduotus klausimus atsakinėjo jo pavaduotojas Andrius Palionis. Tai sukėlė dar daugiau klausimų. Ar valdžią Kaune ima vicemeras A. Palionis, ar meras neturi autoriteto tarp mero pavaduotojų, ar šie nepasitiki mero atsakymais ir dėl to neleido jam pasisakyti? Tarp kitko, vicemeras A. Palionis opozicijai net nedavė galimybės paklausti apie „Vičiūnų grupės“ verslą Rusijoje ir Donbase.

„Visa ši situacija nuėmė kaukes. Karas Ukrainoje sugriovė ,,stipraus“ Kauno miesto mero mitą. Dar kartą aiškiai parodė, kad Kauno miesto savivaldybė yra Vičiūnų UAB dalis. Kauno meras taip ir neatsakė, kokioje pusėje jis yra, – už savo ir mūsų laisvę kovojančios Ukrainos tautos, ar monstro V. Putino pusėje. Tačiau faktai kalba patys už save. V. Matijošaičio šeimos verslas Rusijoje nenutraukiamas ir toliau maitinsis kruvinais agresoriaus pinigais bei Rusijoje sumokėtais mokesčiais rems agresoriaus kariuomenę, kuri kiekvieną karo dieną žudo taikius Ukrainos žmones“, – teigiama antradienį paskelbtame Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ Kauno miesto savivaldybės taryboje viešame pareiškime.

Atsižvelgdama į susiklosčiusią situaciją, ši frakcija ragina Kauno miesto savivaldybės merą Visvaldą Matijošaitį atsistatydinti, nedaryti laisvės lopšiui Kaunui gėdos ir nekelti grėsmės Lietuvos nacionaliniam saugumui.

,,Neįtikino Kauno mero graudūs paverkšlenimai, kuomet vakare, jau po posėdžio, LRT televizijos žinių reportaže kalbėjo apie situaciją Ukrainoje. Taip veidmainiška ir suvaidinta. Jei jis tikrai norėtų ukrainiečiams padėti, tai skubiai nutrauktų savo verslą Rusijoje, o „Viči“ produkcija paremtų ukrainiečius. Nepardavinėtų jos Rusijoje, remdamas agresorių. Dabar priešingai – susiklostė galimi kolaboravimo ryšiai. Keliame mero reputacijos klausimą ir raginame merą atsistatydinti,“ – pabrėžė Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnė Edita Gudišauskienė.