Piktinasi, kad informaciją reikia rankioti

Į Delfi redakciją paskambinusi moteris teigė, jog nuo pat ankstyvo ryto bando rasti informacijos apie tai, kur ir kokius dokumentus turi susitvarkyti Lietuvoje apsigyvenę ukrainiečiai. Pensininkė paskaojo, jog jos sūnus parsivežė ukrainiečių šeimą į Vilnių.

„Vakar sūnus susiskambino su Migracijos departamentu, klausė, ką reikia daryti – davė adresą – Vytenio g. 18 Vilniuje, 25–26 langelis, dirba nuo 7.30 iki 16 valandos. Viskas buvo pasakyta. Atsiprašė iš darbo, nuvyko ten – o ten darbuotojai sako, kad nieko nežino, net nuo ko pradėti. Toks atstūmimas žmogaus yra, nekompetencija“, – pasakojo moteris.

Ji teigė, jog Migracijos departamento Vilniaus skyriaus atstovai trečiadienį jos jau atsiprašė už nepatogumus, pateikė atsakymus.

„Viską jau dabar sutvarkė. Bet man ne atsiprašymo reikia, o kad darbą dirbtų savo“, – kalbėjo Delfi skaitytoja.

Moteris kalbėjo, jog ji gali skirti laiko informacijos ieškojimui, kad ir visą dieną.

„Davė man visus įsipareigojimus, sėdžiu ir skambinu visą dieną“, – teigė ji.

Ukrainos piliečiams, turintiems biometrinius pasus, taikomas bevizis režimas 90 dienų.

„Reikia pramušti, apie ką aš ir kalbu. Vis ieškau kažkokios informacijos. Reikia kažkaip paviešinti – kur kreiptis tam žmogui, kuris parvežė žmones. Gerai, kad aš pensininkė – 4 valandas galiu kalbėti telefonu. Bet ką daryti žmonėms su darbais? Informacijos trūksta“, – Delfi sakė skaitytoja.

Šiuo metu dėl Ukrainos piliečių ir jų šeimos narių nebus priimami sprendimai dėl grąžinimo ar išsiuntimo į kilmės šalį, o asmenys, dėl kurių sprendimai jau priimti, gali likti Lietuvoje.

Lietuvoje apsigyvenę ukrainiečiai kviečiami registruotis artimiausiame migracijos skyriuje

Migracijos departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos informuoja, kad dėl karo veiksmų savarankiškai iš Ukrainos į Lietuvą atvykę ir pasirinktose vietose apsigyvenę Ukrainos piliečiai ir jų šeimos nariai turi atvykti į artimiausią jiems Migracijos departamento teritorinį skyrių ir registruotis.

Atvykusieji savarankiškai, tačiau neturintys kur apsistoti, kviečiami registruoti Alytaus registracijos centre, kurio adresas – Pramonės g. 1B, Alytus arba Marijampolės registracijos centre adresu Parko g. 9, Marijampolė. Registracijos centrai veikia visą parą.

Migracijos departamentas taip pat primena, kad registracijai suaugusieji kartu turi atsivesti vaikus.

Darbo valandomis ukrainiečiai kviečiami atvykti šiais Migracijos departamento skyrių adresais: Vilnius, Vytenio g. 18; Kaunas, A. Juozapavičiaus pr. 57; Klaipėda, Kauno g. 6; Šiauliai, Aušros al. 19; Panevėžys, K. Binkio g. 14; Alytus, Jotvingių g. 8; Marijampolė, Kęstučio g. 1; Utena, Maironio g. 4; Telšiai, Žemaitės g. 34; Tauragė; Stoties g. 15; Elektrėnai, Draugystės g. 32; Visaginas, Veteranų g. 13; Šalčininkai, Architekto g. 4.

Migracijos departamentas prašo atvykusiųjų nedelsti ir registruotis.

„Kviečiame į Lietuvą atvykusius ukrainiečius registruotis nurodytose vietose – taip greičiau bus suteikta reikiama pagalba ir sutvarkyti dokumentai teisėtam buvimui Lietuvos Respublikoje“, – sako departamento direktorė E. Gudzinskaitė.

Migracijos departamentas praneša, kad nuo š. m. vasario 25 d. jau yra užregistruoti 643 Ukrainos piliečiai, 623 pateikė prašymus dėl leidimo laikinai gyventi humanitariniu pagrindu, 6 pateikė prašymus dėl nacionalinės vizos, 14 naudojasi beviziu režimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją