Lietuvos kariuomenė pranešė, kad tokio pobūdžio pratybose, kurios yra organizuojamos kasmet, dalyvauja visi KJP daliniai. Pratybų tikslas – patikrinti, kaip veikia visa Karinių jūrų pajėgų organizacinė struktūra, palaipsniui įvedant vis aukštesnį pajėgų karinės parengties lygį. Kiekvienas KJP dalinys – ar tai būtų Karo laivų flotilė, Jūros ir pakrančių stebėjimo tarnyba, Povandeninių veiksmų komanda ar Logistikos tarnyba – turi jam specialiai priskirtas užduotis, kurias turi įvykdyti augant karinės parengties laipsniui.

Karo laivų flotilės laivai išėję į Baltijos jūrą vykdė savo suplanuotus mokymus: laivų manevravimą, suartėjimą, artilerinius šaudymus, radijo ryšio procedūras, priešmininę kovą, taip pat civilinio laivo konvojavimo (palydos) procedūras.

Kranto daliniai – Jūros ir pakrančių stebėjimo tarnyba, Logistikos tarnyba, Mokymo centras, taip pat Povandeninių veiksmų komanda – atliko joms priskirtas užduotis pakeltos karinės parengties metu: vykdė karinių dalinių teritorijų sustiprintą apsaugą, įvažiuojamo transporto kontrolę, karinio transporto sustiprintą apsaugą persidislokuojant tarp karinių dalinių, sprogmenų aptikimo ir nukenksminimo pratybas.

Pratybų organizatorių vertinimu, visi užsibrėžti tikslai mokymų metu buvo pasiekti, o karių reagavimas į organizatorių suplanuotus incidentus ir provokacijas, siekiant patikrinti jų budrumą, buvo įvertintas teigiamai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją