Apie tai, kad partija yra užsakiusi šeštadienines „Respublikos“ ir „Vakaro žinių“ prenumeratas visiems metams, skyriai buvo informuoti sausio 19 dieną.

Prasidėjus karui Ukrainoje „Respublikos“ interneto svetainėje jis buvo vadinamas – kaip tą iki šiol daro Rusijos propagandos kanalai – karine operacija. Portale piktintasi sprendimu Lietuvoje nerodyti kai kurių rusiškų kanalų.

Portale buvo pasirodžiusi Rusijos propagandos paskleista žinia, neva Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis skubiai išvyko iš Kijevo. Antradienį „Respublikos“ portalo redaktorius Dobilas Sinkevičius teisinosi, kad ji pasirodė „dėl operatyvumo, stengiantis informuoti net apie tai, kokias žinias skelbia agresorius“.

Pirmadienį Delfi rašė, kad prekybos centrai „Iki“ ir „Rimi“ nusprendė nebeprekiauti leidiniais „Respublika“ ir „Vakaro žinios“. Tą pačią dieną apie sprendimą atsisakyti minėtų laikraščių platinimo pranešė ir Lietuvos paštas, pareiškęs, kad negali likti abejingas „Respublikos“ leidinių skleidžiamai dezinformacijai tokiu jautriu ir sudėtingu laiku.

Susisiekė su portalo vadovybe

Tačiau R. Karbauskio vadovaujama partija atsisakyti „Respublikos“ ir „Vakaro žinių“ neplanuoja.

„Iš karto, kai pasirodė informacija, kad neva portalas platina melagingą informaciją apie karą Ukrainoje, susisiekėme su portalo vadovybe, kuri informavo, jog įvyko klaida ir ji buvo nedelsiant pašalinta, atsiprašyta skaitytojų. Esame patikinti, kad nei leidinių redakcijos, nei akcininkai nepakeitė savo pažiūrų, o ir toliau, kaip ir visa Lietuva bei visas demokratiškas pasaulis smerkia karą Ukrainoje, nekaltų žmonių žudynes, kurias surengė Rusija. Redakcijos taip pat ir toliau gins nepriklausomybės idėjas, tradicines vertybes, Lietuvos tradicijas ir valstybinę kalbą bei savo darbe vadovausis žurnalistų darbą reglamentuojančiais teisės aktais bei žurnalistų etikos kodeksu.“, – teigiama Delfi perduotame LVŽS pirmininko komentare.

Anot R. Karbauskio, „Respublika“ per tris dešimtmečius nepriklausomos Lietuvos ne kartą įrodė, jog yra Lietuvai ištikimas leidinys.

„Todėl dėl šio atvejo, kuris buvo redakcinė klaida, buvo ištaisytas ir dėl jo atsiprašyta, prenumeratų LVŽS neatsisakys“, – pabrėžė jis.

Politikas pridūrė, kad šiomis dienomis turime suprasti, kad visi palaikome Ukrainą.

„Labai svarbi mūsų vienybė. Neieškokime priešų tarpusavyje, ypač kai tai ne tas atvejis, dėl kurio turėjo kilti toks milžiniškas ažiotažas, kuris veikiau primena labai dirbtinį veiksmą, susijusį su konkurencija ir ankstesne kritika valdžiai valstybės vidaus ir užsienio ar pandemijos valdymo bei kitais klausimais“, – teigiama R.Karbauskio komentare.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją