„Nepaprasti laikai reikalauja nepaprastų sprendimų, turint omenyje, kad šiuo metu Briuselyje yra priimami labai svarbūs sprendimai kiekvieną dieną ir nuolatiniai atstovai kartais renkasi du, kartais net tris kartus per dieną tam, kad būtų suderėta dėl labai konkrečių detalių dėl sankcijų paketų Rusijai, dėl pagalbos elementų Ukrainai. Tad valstybė neturi prabangos turėti nė vienos dienos be nuolatinio atstovo Briuselyje“, – antradienį LRT radijui teigė A. Pranckevičius.

Anot jo, sprendimas pradėti Lietuvos ambasadoriaus ES pareigas buvo netikėtas, tačiau ilgai nesvarstytas.

„Taip aš interpretuočiau šį pasiūlymą man tiek iš prezidento, tiek iš premjerės, kuris buvo, žinoma, netikėtas ir kurį aš supratau kaip pareigą valstybei, nes šiuo metu tikrai manęs labiau reikia ten, o ne čia“, – kalbėjo jis, pridurdamas, kad asmeniniai pasirinkimai nebuvo svarbūs.

„Kiekvienoje situacijoje, kai yra normali situacija, kiekvienas žmogus šiek tiek ilgiau pagalvoja ir renkasi savo asmeninius pasirinkimus nei karo ir krizės sąlygomis, todėl šiuo atveju tikrai asmeniniai pasirinkimai buvo nesvarbūs man kaip kriterijus“, – sakė buvęs užsienio reikalų viceministras.

ELTA primena, kad Lietuva nuolatinio vadovo ambasadoje ES neturi nuo 2020 metų rugpjūčio mėnesio, kai baigėsi Jovitos Neliupšienės kadencija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją