„Akivaizdžiai, planas nevyksta. O kas toliau laukia – miestų šturmas. Ir dabar matome, kad miestai tikrai priešinsis. Ir jeigu nori miestus okupuoti, greičiausiai bus reikalinga tai, kas buvo reikalinga II Pasauliniam kare – naudoti sunkiąją ginkluotę prieš žmones.

Nes kaip kariškis galiu pasakyti, kad miestas yra labai sunkiai paimamas – pro kiekvieną langą gali skristi Molotovo kokteiliai, granata. Ir tankas mieste yra aklas“, – kalbėjo buvęs kariuomenės vadas V. Tutkus.

Paklaustas, kodėl ukrainiečiai atsilaiko geriau, nei Rusija iš jų galėjo tikėtis, buvęs kariuomenės vadas V. Tutkus iš karto įvardijo pagrindinę priežastį – patriotizmas.

Pašnekovas sutiko, jog Rusijos prezidento Vladimiro Putino „stogas nuvažiavo“.

Paklaustas, ar šis ilgai prieš šį karą pūstas burbulas apie Rusijos kariuomenės galingumą subliuško, „Lietuvos ryto“ televizijos pašnekovas, buvęs kariuomenės vadas V. Tutkus teigė, jog šios šalies kariuomenė iš tiesų buvo stipriai atnaujinta

„Nebūtų galima sakyti, kad Rusijos kariuomenė ir jos technika yra blogai paruošta. Tačiau šitoje vietoje reikia prisiminti, kad Ukrainos kariuomenė yra irgi gerai paruošta. (…) Tuo labiau, kad pradėkime nuo to, kad eilę metų dirbo instruktoriai (Ukrainoje, aut. p.).

Ir ypač tada, kai paaiškėjo tas įtampos periodas atėjo iki raudono linijos, Ukrainos kariuomenė gavo masę ginklų. (…) Ukrainos kariuomenė ir gerai ginkluota, ir gerai paruošta. Dabar susitinka šios dvi kariuomenės. Ir matome, kad dalis miestų Ukrainoje jau yra apsupta, bet negali kariuomenė įeiti į miestus“, – sakė V. Tutkus.

Jis tikino, jog labai tikisi, kad šiame kare nebus panaudotos vakuuminės bombos.

„Nes prieš rusus dabar stovi klausimas – ką daryti. Tikrai jis stovi, prieš kiekvieną karininką. Nes jeigu bus duota komanda „šluoti“, jie, aišku, šluos. Bet prisiminkime Grozną, kada tankų brigada buvo sudeginta mieste, tai apie 150 tankų. Tas pats yra ir Ukrainoje. Jeigu šarvuota technika eis į miestus, ji degs. O tam, kad į tuos miestus įeitų, reikia šluoti miestus. Bet ar tai išdrįs, aš nežinau“, – teigė buvęs kariuomenės vadas.

V. Tutkus dar pridūrė, jog „protingas žmogus neišdrįstų“.

Jis laidoje kalbėjo, jog neįsivaizduoja, kaip šį karą stabdyti.

„Nėra apie ką kalbėti šiandien. Reikia jį kažkaip stabdyti. Bet sutikite, kad tam tikras teigiamas faktorius yra tame kare mums. Europa susivienijo ir suprato, kad žaidimai baigėsi su šiuo vyruku, jo pažadai nuliniai ir galima nueiti iki bet ko“, – sakė buvęs kariuomenės vadas V. Tutkus „Lietuvos ryto“ televizijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją