„Esame čia tam, kad sukurtume plačią koaliciją ir išgelbėtume nepriklausomą, demokratinę Ukrainą“, – sakė Lietuvos vadovas.

Susitikime aptartos griežčiausios sankcijos Rusijai. Lietuvos prezidentas dar kartą pareiškė tvirčiausią paramą Rusijos atjungimui nuo SWIFT sistemų ir projekto „Nord Stream 2“ plėtros sustabdymui.

Susitikime aptarta ir Ukrainos perspektyva tapti Europos Sąjungos šalimi kandidate, kurią Lietuvos vadovas tvirtai palaiko.

Šalies vadovas teigė, kad turime nedelsdami teikti visokeriopą pagalba Ukrainai – tiek finansinę, tiek karinę. Prezidentas informavo, kad Lietuvos parama – apsauginė įranga, automatai ir karinė amunicija – jau pakeliui į Ukrainą.

Lietuvos prezidentas, Vokietijos kancleris ir Lenkijos premjeras aptarė ir penktadienį NATO viršūnių susitikime priimtų svarbių sprendimų dėl NATO šalių saugumo detales.

„Labai vertiname Vokietijos lyderystę eFP ir neseniai priimtą sprendimą dislokuoti papildomas karines pajėgas Lietuvoje, tačiau situacija keičiasi neprognozuojamai, todėl turime būti pasirengę viskam, toliau didinti NATO buvimą rytiniame Aljanso flange“, – teigė prezidentas.