„Šį žingsnį žengiame, nes esame atsakingas Lietuvos verslas ir mums ne tas pats, kas vyksta su mūsų bičiule Ukraina. Esame atsakingi ne tik už mūsų šalies ateitį, prie kurios prisidedame savo skaidria ir mokestine veikla, bet jaučiame ir asmeninę atsakomybę už kiekvieną su mumis dirbantį ūkininką, darbuotoją ir jų šeimas“, – pranešė politikas

Anot jo, bendradarbiavimas su Putino Rusijos įmonėmis vykti nebegali, planuodami verslo plėtrą, įmonių grupė siekia prisidėti prie Lietuvos ir Europos Sąjungos tikslo mažinti energerinę ir kitokią priklausomybę nuo Rusijos.

„Aš taip pat jaučiu didelę atsakomybę ir įsipareigojimus visai Agrokoncerno įmonių grupės komandai, kuri, kaip iki šiol, dirbo ir toliau dirbs siekdama aukščiausių standartų, greitos reakcijos ir atsakingų sprendimų, tam, kad procesai būtų sklandūs.

Rusijos žiaurumo ir ciniškumo okupuojant Ukrainą, žudant nekaltus žmones akivaizdoje, bendradarbiavimas su Putino Rusijos įmonėmis vykti nebegali“, – skelbia R. Karbauskis.

To, kas šiomis dienomis vyksta Ukrainoje, anot R. Karbauskio, yra niekaip nepateisinama.

„Putino Rusija vykdo nusikaltimus prieš taikius žmones, kėsinasi į demokratišką valstybę, griauna Ukrainos tikslus plėsti savo užtarnautą narystę demokratiškų ir laisvų valstybių šeimoje.
Ukraina negali likti viena ir neliks, jei kiekvienas atliksime savo namų darbus. Šiandien ta diena, kuomet privalome principingai žengti žingsnius, konkrečiais veiksmais išreiškiant nepritarimą Putino vykdomai agresijai prieš taikius žmones“, – rašo politikas.