„Rusijos beprotnamis – prieš normalų pasaulį“, – penktadienį feisbuke rašo profesorius.

Anot jo – laikas visiems ir visur kalbėti tiesiais ir teisingais žodžiais.

„Ne vien kalbėti. Karas yra karas. Kanibalai yra kanibalai. Jungtinių Tautų Organizacija nėra kanibalų organizacija. Putino Rusija turi būti pašalinta iš JTO ir kitų tarptautinių organizacijų, o su ja kalbamasi tik per tarpininkus. Kas imtųsi? Nenusižemindamas, nes tai – kapituliacija.Gal tai galėtų būti Kinija, iš kurios laukiama aiškesnės pozicijos dėl Rusijos karo prieš normalų pasaulį. O kodėl vadeiva netraukiamas į Hagos tribunolą?

Regis, Europos pilnakelniai, kyšininkai ir agentai to tiesiog nedaro. Jis teisingai skaičiavo: „pabūgs.“, – feisbuke rašo jis.

Briuselyje ketvirtadienį Europos Sąjungos šalių lyderiai sutarė įvesti naujus ribojimus Rusijos finansų, energetikos ir susisiekimo sektoriams, taip pat prekybos dvejopos paskirties prekėmis suvaržymų, ribojimų eksportui ir jo finansavimui. ES lyderiai taip pat nusprendė įtraukti daugiau Rusijos asmenų į ankstesnį sankcijų sąrašą.

G. Nausėda pranešė Europos Vadovų Taryboje pasisakęs už Rusijos atjungimą nuo tarpbankinių atsiskaitymų sistemos SWIFT, tačiau bendro sprendimo rasti dėl to nepavyko.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją