„Nekomentuoju personalinių dalykų, kol nėra Vyriausybės sprendimo“, – trumpai šiuo klausimu penktadienį spaudos konferencijoje sakė premjerė Ingrida Šimonytė.

A. Pranckevičius yra gerai žinomas Europoje: 2004-2005 m. dirbo prezidento Valdo Adamkaus patarėju, yra buvęs Belgijos lietuvių bendruomenės pirmininku, 2012-2016 m. dirbo Europos Parlamento pirmininko Martino Schulzo išorės politikos patarėju, o 2016-2020 m. dirbo Europos Komisijos atstovybės vadovu.

Šatūnas vadovaus Sinkevičiaus biurui

Laikinai Lietuvos atstovybei ES vadovaujantis diplomatas Simonas Šatūnas nuo kovo taps eurokomisaro Virginijaus Sinkevičiaus biuro vadovu.

Apie tai prieš mėnesį feisbuke pranešė V. Sinkevičius.

„Laikas bėga, ir netrukus mano komandos vadovas Marius Vaščega grįš į Lietuvą vadovauti Europos Komisijos atstovybei Vilniuje. Apie Marių galiu pasakyti daug gero, bet svarbiausia – šiuos dvejus su puse metų Marius buvo tas žmogus, kuris kritiniu momentu, net karščiausiose politinėse situacijose šaltai pasverdavo faktus, sudėliodavo argumentus, ir padėdavo priimti racionaliausius sprendimus.

Man gaila, bet suprantu, kad Europai Mariaus reikia ir Vilniuje. O dabar – gera naujiena. Nuo kovo mano komandos vadovu tampa Simonas Šatūnas“, – rašė jis.

Nesutarė dėl nuolatinio vadovo

S. Šatūnas buvo atsidūręs konservatorių ir prezidento Gitano Nausėdos nesutarimų dėl to, kas turėtų vadovauti Lietuvos atstovybei ES, smaigalyje.

Šiame poste konservatoriai norėjo matyti atstovybei laikinai vadovaujantį S. Šatūną, tačiau prezidentas šią kandidatūrą atmetė. TS-LKD tenkino situacija, kad S. Šatūnas ES atstovybei vadovauja laikinai.

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis buvo sakęs, kad S. Šatūnas yra geriausias asmuo šioms pareigoms eiti ir galėtų tapti nuolatiniu atstovu.

Ministras tikino, kad šiuo metu vyksta procesas dėl nuolatinio Lietuvos atstovo Briuselyje skyrimo.

Pernai rudenį prezidentas G. Nausėda pareiškė, kad svarstytų buvusio krašto apsaugos ministro, diplomato Raimundo Karoblio kandidatūrą į Lietuvos ambasadorius ES.

Konservatoriai tuo nesidžiaugė, nes svarstė, kad prezidentas taip elgiasi tiesiog nenorėdamas poste matyti S. Šatūno.

Prezidentūra buvo sakiusi, kad laukia Vyriausybės sprendimo dėl R. Karoblio.

Tačiau, kaip rašė Delfi, ir pats R.Karoblis neslepia besidairantis kitų karjeros galimybių. Plačiau apie anksčiau rašytą situaciją skaitykite čia.

Lietuvos atstovybė nuolatinio vadovo ambasadoje ES neturi dar nuo 2020 metų rugpjūčio, kai baigėsi Jovitos Neliupšienės kadencija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją