Tai viceministras pažymėjo ketvirtadienį Vilniuje vykusiame ir tūkstančius žmonių pritraukusiame renginyje, skirtame pareikšti solidarumą Ukrainai.

„Mes telkėme tarptautinę paramą Ukrainai, atvažiavau čia iš Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos posėdžio, kur vieninteliai iš 50 kalbėjusių šalių įvardijome, kad tai, kas vyksta, yra nusikaltimas žmoniškumui ir turi būti patraukta į Tarptautinį Teisingumo Teismą Hagoje“, – į renginį šalia Rusijos ambasados susirinkusiai tūkstantinei miniai sakė M. Adomėnas.

„Prieš tai paskelbėme, kad sustabdome vizų išdavimą Rusijos piliečiams, išskyrus demokratus. Išskyrus tuos demokratus ir opozicionierius, kurie bėga nuo tironiško režimo“, – tęsė viceministras.

Pasak V. Adomėno, Lietuva toliau uoliai telks partnerių paramą, kad Ukrainos narystės ES siekis būtų įtvirtintas Bendrijos dokumentuose.

„Šiandien telkiame paramą Europos Vadovų Taryboje tam, kad Ukrainos europietiškos aspiracijos būtų įrašytos į Europos dokumentus. Nežinau, ar tai pavyks, nes procesas dar vyksta“, – teigė viceministras.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją