„Skaičius šiek tiek didesnis nei 8 tūkst. pabėgėlių, iš kurių 2 tūkst. ruošiasi priimti Švietimo, mokslo ir sporto ministerija savo patalpose“, – ketvirtadienį Eltai teigė M. Sinkevičius, kartu pridurdamas, kad kol kas susitarta ne su visomis savivaldybėmis.

„Du trečdaliai savivaldybių neatsakė, bet tai nebūtinai reiškia, kad neturi kur. Tiesiog gal nesureagavo laiku“, – pridūrė jis.

M. Sinkevičiaus teigimu, Vidaus reikalų ministerija (VRM) numato tris galimus scenarijus.

„Pati ministerija brėžia sakyčiau tris scenarijus, tai 10, 20 arba 30 tūkst. žmonių. Tai pirmąjį scenarijų tikrai galėtumėme pasiekti“, – kalbėjo M. Sinkevičius.

M. Sinkevičiaus teigimu, jei būtų poreikis, kalbama apie galimybę apgyvendinti asmenis VRM priklausančiose patalpose.

„Vidaus reikalų ministerija ir pati savo ruožtu planuotų pasitelkti savo dispozicijoje turimą Dainavos mokymo centrą Druskininkuose, Palangoje esančią sanatoriją ir kitas patalas. Mąstoma, kad kaip centras viso veiksmo galėtų tapti „Litexpo“, – kalbėjo savivaldybių asociacijos prezidentas.

Be to, M. Sinkevičius akcentuoja, kad šiuo metu yra kalbama dėl galimo asmenų įdarbinimo.

„Stipriai akcentuojamas dalykas, kad, jei būtų karo pabėgėlių iš Ukrainos, jie visi turėtų galimybę dirbti Lietuvoje ir nebūtų neapibrėžtai ilgai nagrinėjami prašymai. Praktiškai, jie tik atvykę galėtų pagal savo gebėjimus darbo rinkoje laisvai darbintis ir turėti leidimą dirbti mūsų šalyje“, – akcentavo jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją