„Administracijos monitoringo grupė ir teisininkai surinks visus duomenis, o jų yra labai daug, ir tuo labiau sankcijos yra paskelbtos kai kuriems rusiškiems kanalams, tik ką procesą ir pradėjome. Tik reikia rasti priežastis (stabdyti – BNS), kad po to Europos Taryba mūsų nesvarstytų, kaip jau porą kartų yra buvę, nes tai ir komerciniai reikalai“, – BNS ketvirtadienį sakė R. Bagdzevičius.

Jis teigė negalintis dabar atsakyti, kokia apimtimi galėtų būti stabdomos rusiškų programų transliacijos.

„Visa maišalynė dabar gaunasi, verslininkai sako, kad jie laisvi ir ką jie nori, tą daro, nes yra sutartys“, – tvirtino komisijos vadovas.

Lietuva kai kurioms rusiškoms televizijoms dėl karo ir neapykantos kurstymo yra taikiusi maksimalius vienų metų retransliacijos šalyje apribojimus.

2015-aisiais ir 2016-aisiais dėl karo ir neapykantos kurstymo buvo draustos „RTR Planeta“ retransliacijos.

Visuomenės informavimo įstatyme įtvirtina, kad karo ir tautinės neapykantos kurstymas priskiriamas draudžiamai informacijai, o karo propaganda yra draudžiama Konstitucijos.

Rusijai pradėjus karinę operaciją Ukrainoje Latvijos nacionalinė elektroninės žiniasklaidos taryba uždraudė šalyje retransliuoti Rusijos televizijos kanalus „Rossija“ ir „Rossija 24“.

Toks draudimas televizijai „Rossija“ galios penkerius metus, „Rossija 24“ – ketverius metus, o „TV Centr International“ – trejus metus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją