Vyras įpareigotas pradėti dirbti arba tęsti registraciją Užimtumo tarnyboje.

S. Galminas byloje buvo kaltinamas dėl fizinio skausmo sukėlimo šeimos nariui, taip pat dėl skausmo sukėlimo mažamečiui arba kankinant nukentėjusį asmenį. Dėl pastarojo kaltinimo teismas S. Galminą išteisino.

Teismas trečiadienį taip pat paskelbė prokuratūrai perduosiantis pranešimą dėl S. Galmino žmonos Aušros Galminienės melagingų parodymų davimo.

Kaip informavo Klaipėdos apygardos teismas, vyras buvo kaltinamas tuo, kad konflikto su sutuoktine metu tyčia smurtaudamas, t. y. jėga braudamasis pro kelią jam link išėjimo iš namo užstojusią sutuoktinę, parvertė ją ant grindų, užgulė ir, suėmęs rankomis jai už veido bei kaklo, trenkdamas jos galvą į grindis, padarė sužalojimus, sukėlusius nežymų sveikatos sutrikdymą.

Vyrui taip pat buvo pareikšti kaltinimai dėl smurto prieš mažametį vaiką, t. y. dėl to, kad smurto prieš sutuoktinę metu kaltinamasis pastūmė nuo savęs moters dukrą, kuri bandė jį atitraukti nuo motinos.

Vyras iš pradžių savo kaltę pripažino, tačiau vėliau poziciją pakeitė ir jam pareikštų kaltinimų nepripažino ir nurodė, kad po pirmosios apklausos teisiamajame posėdyje sužinojo, kad jo sutuoktinė ankstesnio proceso metu davė melagingus parodymus ir jį apkalbėjo.

Jis teigė, kad prieš moterį nėra smurtavęs, o ankstesnio proceso metu pagal žmonos duotus parodymus buvo pats patikėjęs, kad galėjo nuskriausti savo žmoną. Kaltinamojo teigimu, melagingų nukentėjusios sutuoktinės parodymų pagrindu buvo pradėtas ir ikiteisminis tyrimas.

Bylos nagrinėjimo metu savo poziciją keitė ir nukentėjusioji: ji neneigė aplinkybių dėl kilusio konflikto, tačiau teigė, kad vyras jos nesužalojo, galvos į grindis netrankė, ir nurodė, kad anksčiau ji davė melagingus parodymus prieš sutuoktinį, norėdama jį apkalbėti.

Byla, kurioje valstybei atstovavo Šiaulių prokuratūra, buvo nagrinėta uždaruose teismo posėdžiuose.

Apie tai, kad patyrė smurtą, pareigūnams telefonu pernai sausį pranešė 35-erių prokuroro sutuoktinė. Teigiama, jog į namą Klaipėdos rajone atvykus pareigūnams, vyras spruko. Nukentėjusi sutuoktinė dėl galvos sumušimų buvo nuvežta į ligoninę.

Po kelių dienų pati A. Galminienė išplatino viešą laišką, kuriame teigė, jog dėl sutuoktinio elgesio atsakomybę turi prisiimti ji pati, esą jos elgesys išprovokavo konfliktinę situaciją.

Generalinė prokuratūra Klaipėdos prokuratūroje dirbusį S. Galminą iš pareigų atleido pernai kovą, kai 43-ejų teisininkas buvo apkaltintas smurtu prieš sutuoktinę. Sprendimas atleisti prokurorą priimtas gavus Vidaus tyrimų skyriuje atlikto tarnybinio patikrinimo išvadą bei teikimą dėl tarnybinės nuobaudos skyrimo.

Tarnybinio patikrinimo metu surinktoje medžiagoje bei išvadoje tuomet konstatuota, kad būdamas pareigūnu S. Galminas nesilaikė prokurorui taikomų aukštų elgesio, etikos ir nepriekaištingos reputacijos reikalavimų.

Tarnybinio patikrinimo metu tuomet taip pat nustatyta, kad prieš pat šį įvykį S. Galminas su sutuoktine svečiavosi kitos šeimos namuose, tuo pažeisdamas Lietuvoje dėl pandemijos įvesto karantino reikalavimus.

Nors šis pažeidimas nesukėlė žymių neigiamų padarinių, tačiau formavo neigiamą nuomonę apie S. Galminą kaip asmenį, nepakankamai kontroliuojantį savo elgesį, linkusį pažeisti visuomenėje nustatytas elgesio taisykles ir teisės aktų reikalavimus. Taip pat konstatuota, kad abu pažeidimai padaryti aktyviais tyčiniais veiksmais.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją