Pirmadienį VSAT užkirto kelią į Lietuvą neteisėtai patekti 17 asmenų, sekmadienį ir šeštadienį – po 3. Penktadienį nebuvo atvejų, kai Lietuvos pasieniečiams būtų tekę neįsileisti iš Baltarusijos ėjusius migrantus. Trečiadienį VSAT apgręžė du į Lietuvą susiruošusius atėjūnus.

Į Lietuvą iš Baltarusijos dėl humanitarinių priežasčių įleistų užsieniečių antradienį nebuvo.

Antradienį popiet Kybartų užsieniečių registracijos centre gyvenantis gydytojo konsultacijos panoręs Irako pilietis buvo palydėtas į medicinos punktą. Jame užsienietis ėmė elgtis įžūliai, šaukti, vartyti ant gydytojo stalo esančius daiktus.

Medicininė asmens apžiūra buvo nutraukta. Vienas pasienietis agresyvų irakietį parlydėjo į jo gyvenamąjį korpusą. Jo duris atidarė kitas budėjęs pasienietis, kuriam įėjęs Irako pilietis abiem rankomis staiga įsikibo į kaklą ir stūmė į šoną. VSAT pareigūnams teko panaudoti kovinės savigynos veiksmus bei antrankius. Irakietis laikinai buvo izoliuotas atskiroje patalpoje. Vyksta tyrimas ir aplinkybių tikslinimas tolesniam teisiniam incidento vertinimui.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių migrantų, jų į Lietuvą, vidurnakčio iš antradienio į trečiadienį duomenimis, nepateko 8353.

Tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems bei visuomenės pasitikėjimą dėl to pelniusiems Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje tebevykdoma sustiprintu režimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)