„Aš niekad neslėpiau, kad su Žilvinu aš buvau suderinęs – kodėl aš rūpinausi statybomis, todėl kad męs buvome sutarę: jam statom už jo pinigus, o aš jį išpirksiu pardavęs savo dabartinį namą. Taip, nes ten ideali, pasakiška vieta, prie pat – vandens telkinys, kad ir prūdas dulkėtas“, – vasario 10-ąją „Youtube“ kanale „KiTaipTV“ laidoje kalbėjo R. Malinauskas.

Naujienų portalui 15min.lt šį pirmadienį jis dar kartą patvirtino, kad dabar jau nugriauto namo statybomis rūpinosi, nes planavo įsigyti jį užbaigus, o pats statybų nesiėmė, nes neturėjo tam finansinių galimybių.

„Jeigu būtų mano finansinės galimybės buvę, aš jį būčiau iš karto statęsis ir pats spjovęs visiems į barzdą (...). Bet kadangi man tų pinigų nebuvo, sutariau, kad jeigu jis bus parduodamas, savininkas visada gali apsispręsti, ar neparduoti“, – 15min.lt sakė R. Malinauskas.

„Aš už tai ir rūpinausi, aš už tai ir prižiūrėjau, kad viskas būtų statoma pigiausiomis kainomis, nes nuo to būtų priklausę ir pardavimo kaina, ir visi kiti dalykai“, – pridūrė jis.

Nelegaliu pripažintas pastatas buvo nugriautas 2019-ųjų spalį, po Lietuvos Aukščiausiojo Teismo sprendimo, jog tai turi būti padaryta. Druskininkų valdžia toliau dėjo pastangas, kad pastatas būtų išsaugotas.

Pastato savininkui Žilvinui Poviloniui, Druskininkų merui R. Malinauskui ir jo patarėjui Aivarui Kadziauskui yra pateikti įtarimai teisėjų korupcijos byloje. Joje nagrinėjamas epizodas, kad Vijūnėlės „dvaro“ byloje galėjo būti mokami kyšiai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)