Šeštadienį VSAT užkirto kelią į Lietuvą neteisėtai patekti 3 asmenims. Penktadienį, ketvirtadienį, antradienį ir pirmadienį nebuvo atvejų, kai Lietuvos pasieniečiams būtų tekę neįsileisti iš Baltarusijos neleistinose vietose bandžiusių įeiti migrantų. Trečiadienį VSAT apgręžė du į Lietuvą susiruošusius atėjūnus.

Į Lietuvą iš Baltarusijos dėl humanitarinių priežasčių sekmadienį įleisti trys užsieniečiai. Tai nesusiję su Baltarusijos režimo inspiruotos neteisėtos migracijos iš Azijos ir Afrikos šalių srautais.

Sekmadienį Kalvarijos užkardos pareigūnai Kalvarijos savivaldybės ribose sustabdė iš Lietuvos į Lenkiją beišvažiuojantį lengvąjį automobilį. Jį vairavo Sakartvelo pilietis, kartu vyko jo tautietis. Užsieniečiai gabeno, kaip nustatė Kalvarijos pasieniečiai, Irako pilietę. Ji Lietuvoje yra pasiprašiusi prieglobsčio ir buvo apgyvendinta Užsieniečių registracijos centre Pabradėje. Irakietė turėjo teisę išeiti už centro teritorijos, tačiau kol galutinai neišnagrinėtas jos prieglobsčio prašymas, ji negalėjo išvykti iš Lietuvos.

VSAT Varėnos pasienio rinktinės pareigūnai Sakartvelo piliečiams pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną. Į areštinę uždarytiems užsieniečiams gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 6 metų. Irakietė naktį iš sekmadienio į pirmadienį praleido Kalvarijos užkardoje.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių migrantų, jų į Lietuvą, vidurnakčio iš sekmadienio į pirmadienį duomenimis, nepateko 8336.

Tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems bei visuomenės pasitikėjimą dėl to pelniusiems Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje tebevykdoma sustiprintu režimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją