Šįkart lankytojai galės užsukti į visas patalpas.

Anot Kauno muziejaus pranešimo, norima Kauno rotušę parodyti kaip istorinį, visuomeninį ir kultūrinį centrą visuomenei patraukliame kultūriniame kontekste ir naikinti sovietmečiu įsigalėjusį stereotipą ją laikyti tik santuokų rūmais.

„Retas kaunietis pagalvoja apie tai, kad savo laisvą laiką galėtų leisti rotušėje, nes sovietmečiu plėtotas diskursas visuomenės sąmonėje dar užima ryškiausią vietą. Renginiu norime parodyti, kad ne tik gali būti kitaip, bet taip ir bus“, – teigė Kauno miesto muziejaus direktorius Gabrielius Sužiedėlis.

Lankytojai šeštadienį bus kviečiami į diskusiją „Rotušė: tarp praeities ir ateities“, taip pat numatyti muzikos, šviesos pasirodymai, parodos.

Renginio dalyviai galės išvysti ir pastarosios rotušės pastato rekonstrukcijos autoriaus, architekto Žybarto Simonaičio kurtą kino juostą „Kauno rotušė 1967–1973 m.“. Joje chronologiškai atspindėtas penkerius metus trukęs rekonstrukcijos procesas.

Nemokamas renginys vyks nuo 18 val. iki vidurnakčio.

Planuojama, kad Kauno rotušės remontas truks pusantrų metų, tvarkybos darbų kaina siekia 3,336 mln. eurų. Juos atliks konkursą laimėjusi bendrovė „Kaminta“.

Po remonto pastato erdvės bus pritaikytos visuomenės poreikiams ir muziejinei funkcijai, taip pat planuojama atnaujinti pastato fasadą. Be kita ko, palėpėje ketinama sukurti skaidraus stiklo, lengvų konstrukcijų paviljoną.

Pastarąjį kartą didesni rotušės remonto darbai vyko 1836–1837 metais, o restauracija – prieš pusę amžiaus – 1969–1973 metais.

Nuo vasario 24 dienos santuokos laikinai vyks Kauno miesto muziejaus M. ir K. Petrauskų namuose Žaliakalnyje, o turizmo centras lankytojus priims Laisvės alėjoje, „Kaunas 2022“ ofise.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)