Tokį sprendimą šią savaitę priėmė savivaldybės taryba. Šiuo metu objektą valdo bendrovė „Panevėžio arena“, koncesijos sutartis baigiasi šių metų liepą.

Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktorius Tomas Jukna sako, kad 2007-aisiais organizuoto arenos koncesijos konkurso vienintelis dalyvis tuomet pasiūlė ženklią sumą, kuri kasmet siekė 600 tūkst. eurų, sutartis rėmėsi tuometiniu teisiniu reglamentavimu dėl Europos Sąjungos investicijų arenos statyboms ir įrengimui.

„Dabar teisinė bazė yra pasikeitusi, „Cido“ arenai nereikia didelių investicijų, joje vykdoma veikla ir generuojamos pajamos daugiausia gaunamos iš savivaldybės viešųjų paslaugų. Taip pat nepalanki epidemiologinė situacija, dėl jos apribotas renginių organizavimas kelia riziką dėl įprasto komercinių sporto, kultūros ir pramoginių renginių lankomumo“, – teigė T. Jukna.

Savivaldybė skaičiuoja, kad per pandemiją koncesininko komercinių pajamų dalis sumažėjo nuo 35-37 proc. iki kiek daugiau nei 11 procentų nuo visų pajamų, o projekcijos rodo, kad arena iš esmės ir toliau būtų naudojama daugiausia savivaldybės renginiams.

„Atsižvelgę į šiuos faktus manome, kad pasibaigus koncesijos sutarčiai ją tęsti būtų netikslinga“, – sakė administracijos direktorius.

„Cido“ arenos valdymą numatyta perduoti Panevėžio sporto centrui, jis jau valdo kitus sporto objektus Panevėžyje – „Aukštaitijos“ sporto kompleksą, ledo areną, baseiną ir krepšinio sales, lengvosios atletikos maniežą.

Skaičiuojama, kad arenos valdymo sąnaudos per metus nesieks 500 tūkst. eurų.

„Cido“ arena pastatyta 2008-aisiais, jos statybos kainavo per 31 mln. eurų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją