„Pripažįstu grėsmes... Palaikome jus šiuo ir daugeliu kitų klausimų... Laikomės išvien kaip NATO sąjungininkai“, – kalbėjo K. Harris, Miunchene pradėdama susitikimą su Latvijos, Estijos ir Lietuvos lyderiais.

Jungtinės Valstijos yra įsipareigojusios laikytis 5-ojo straipsnio. (...) (Šis įsipareigojimas) yra tvirtas kaip geležis“, – pridūrė ji.

G. Nausėda susitikime teigė, kad saugumo situacija Europoje ir konkrečiai Baltijos regione blogėja. Rusija toliau telkia karines pajėgas prie Ukrainos sienų ir Baltarusijoje, didindama karinės eskalacijos riziką. Pasak šalies vadovo, Lietuvai ypač nerimą kelia Rusijos ir Baltarusijos karinė integracija, nes tai esmingai keičia saugumo situaciją regione.

Kalbėdamas su JAV viceprezidente ir Baltijos šalių vadovais, G. Nausėda pabrėžė būtinybę stiprinti atgrasymą Baltijos regione, didinant sąjungininkų pajėgas.

„JAV matome kaip strateginį sąjungininką saugumo ir gynybos srityje. JAV karinis buvimas regione yra patikimiausias Rusijos atgrasymo veiksnys. Ypač vertiname JAV indėlį užtikrinant mūsų regiono saugumą ir tikimės nuolatinio JAV karių buvimo Lietuvoje“, – sakė prezidentas.

Šalies vadovas taip pat akcentavo, kad nuo įvykių prie Ukrainos sienos priklauso ir visos euroatlantinės erdvės saugumas. Privalome vieningai remti Ukrainą visomis įmanomomis priemonėmis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)