„Vasario 18 dienos duomenimis, Lietuvos ambasadoje Ukrainoje buvo užsiregistravę 314 Lietuvos piliečių (209 registracijos anketos ir 105 bendrakeleiviai)“, – penktadienį BNS informavo ministerija.

Anot jos, visiems užsiregistravusiems Lietuvos piliečiams praėjusį šeštadienį bei sekmadienį, taip pat ir šį ketvirtadienį buvo išsiųsti paraginimai palikti šalį dėl Rusijos invazijos grėsmės.

„Į Lietuvos ambasadą Ukrainoje kreipėsi keli Lietuvos piliečiai, kurie teiravosi dėl konsulinių klausimų, prašė informacijos ir patarimų dėl elgesio, kilus aktyviems karo veiksmams“, – teigiama ministerijos atsakyme.

URM pažymi, kad nors saugumo situacija kinta kas dieną, o dalis ambasados Kijeve darbuotojų perkelti į Lvivą, atstovybė Ukrainos sostinėje „kol kas dirba ir dirbs tol, kol tai bus įmanoma“.

URM nurodo, kad dalis darbuotojų perkelti siekiant konsulinių paslaugų tęstinumo ir užtikrinti pagalbą piliečiams „blogiausio scenarijaus atveju“ ir jau dabar yra pasirengę teikti būtinąsias paslaugas.

„Rusijos karinės agresijos atveju, situacijos vystymosi scenarijai yra neprognozuojami, o išvykti iš Ukrainos gali tapti išskirtinai sudėtinga ar net neįmanoma – todėl vienintelis saugus sprendimas – išvykti dabar ir, kol nebus paskelbta kitaip, neplanuoti kelionių į Ukrainą“, – ragina ministerija.

Maskvai prie Ukrainos pastaruoju metu sutelkus daugiau kaip 100 tūkst. karių ir įvairios karinės technikos, Vakarai nuogąstauja dėl galimos karinės invazijos į šią šalį.

Nepaisant Maskvos pareiškimų apie atitraukiamas pajėgas, NATO ir Vakarų valstybių lyderiai teigia nematantys reikšmingų ženklų, jog tai vyktų iš tikrųjų ir skelbia apie Aljanso pasirengimą tiek diplomatiniam krizės sprendimui, tiek galimai agresijai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją