„Per 30 nepriklausomybės metų, patikėkite, dabartinė priešprieša yra viena iš švelniausių priešpriešų. Aš netyčia vartydamas savo dienoraščius atsiverčiau berods 1994 metų balandžio mėnesį ir ten [yra] toks mano įrašas, kad šiandien Kazimieras Uoka pareiškė, kad susidegins. Dabar negalėčiau pasakyti dėl ko. Prie Seimo vyksta mitingas, aplankstė mano mašiną man išvažiuojant. Ir jeigu dabar paklaustumėte, dėl ko iš viso vyko tas mitingas? Neatsimenu. Bet priešprieša buvo ir tokių priešpriešų tikrai žymiai svarbesnių buvo“, – prisiminė signataras.

M. Laurinkus aiškino, kad skanduodami R. Ozolo vardą „maršistai“ naudojasi senu istoriniu stereotipu, esą buvo priešpriešos tarp jo ir profesoriaus V. Landsbergio.

„Kad ten būtų giluminis kas nors, iš esmės – ne, šito ne. <…> Manau, kai kuriems dalykams jis (R. Ozolas – „Delfi“) pritartų, formoms – tikrai nepritartų“, – teigė M. Laurinkus.

„R. Ozolas su V. Landsbergiu buvo tam tikra prasme oponuojančios figūros, ir todėl protestuotojai, ir aš, galbūt, manyčiau, kad kaip asmenybė, nes profesorius V. Landsbergis man irgi yra asmenybė, [R. Ozolas] yra tolygus, o net gal, protestuojančių manymu, didesnė asmenybė, negu profesorius V. Landsbergis“, – aiškino E. Bičkauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)