Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Giedrius Mišutis BNS penktadienį patvirtino, kad moteris perėjo sieną iš Lietuvos pusės, ir pagal surinktus duomenis galima patvirtinti, jog ji yra Lietuvos pilietė.

Jis taip pat pabrėžė, kad sienos pažeidimas buvo fiksuotas dar antradienį, o Baltarusijos pasieniečiai pranešė moterį sulaikę ketvirtadienį.

„Sienos pažeidimas fiksuotas dar vasario 15 dieną, Švenčionių pasienio užkardos pasieniečių, iškart buvo pranešta baltarusiams, bet jokios reakcijos nesulaukta. Moteris, matėsi, vaikščiojo palei sieną, stoviniavo, iškart nėjo į Baltarusijos gilumą. Dar kartą pasieniečiams Baltarusijos pranešta, vėl nebuvo reaguota, ir ji nuėjo į Baltarusijos gilumą“, – BNS pasakojo G. Mišutis.

Pirmasis apie įvykį penktadienį pranešė naujienų portalas „15min“.

Penktadienį apie sulaikytą Lietuvos pilietę savo feisbuko paskyroje taip pat paskelbė Baltarusijos komitetas, nurodęs, kad moteris atvyko į šalį ieškodama geresnių gyvenimo sąlygų.

G. Mišutis teigė, jog nuo antradienio Baltarusijos pasieniečiai buvo nuolat informuojami apie sienos pažeidėją, tačiau reakcijos iš jų pusės sulaukta tik penktadienį, istoriją paskelbus žiniasklaidoje.

„Tai buvo 15 dieną, jie pranešė sulaikę ją vakar. Tai ta pati moteris, mes galim pasakyt, nes tai, ką jie skelbia, atitinka požymius, kurie buvo fiksuoti jos perėjimo metu“, – sakė VSAT atstovas.

Anot jo, istoriją paskelbus žiniasklaidoje Baltarusijos pasieniečiai penktadienio popietę informavo apie tokį incidentą: „Baltarusiai pirmą kartą sureagavo, telefonu patvirtino, kad sulaikyta tokia moteris, tai nebuvo oficialus dokumentas, tik skambutis“.

Pasak G. Mišučio, šiuo metu dėl įvykio vyksta tyrimas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)