Kalbėdamas apie situaciją, kai Rusija jau nuo gruodžio visą Europą ir NATO laiko įtampoje, G. Kirkilas pabrėžė, kad V. Putinas jau nemažai ir pasiekė.

„V. Putinas turėjo daugybę derybų su įvairiais Vakarų lyderiais ir ne visi iš jų yra patyrę derybininkai, pavyzdžiui, Vokietijos kancleris dar visiškai nauja figūra politikoje, nors jo nenuvertinčiau. Neabejoju, kad Putinas susitikinėdamas su visais lyderiais tyrinėjo, kokia būtų reakcija, jei įvyktų konfliktas su kokia nors NATO šalimi, pirmiausia iš rytinio flango – Lietuva, Lenkija. Neabejotinai jis nuomonę zonduoja ir atitinkamai ją panaudos. Duok Dieve, kad tai būtų panaudota deeskalacijai, nors su tuo sutikti sunku, nes deeskalacija jam reikštų pralaimėjimą, prie ko jis neįpratęs.

Be to, reikia pagalvoti, kodėl prasidėjo įtampos kėlimas. Pačioje Rusijoje nėra itin gerai nei su ekonomika, nei su kitais dalykais. Įtakos turi ir gamtiniai ištekliai.

Jei sudaroma sutartis su Kinija ir parduodamos dujos už beveik savikainą, kai Europai pardavinėjama už didžiulę kainą, tai reiškia, kad su dujų, kurių tikrai didelės atsargos yra Rusijoje, prekyba nėra labai gerai. Valdant V. Putinui Rusija visiškai nepakeitė savo ekonomikos struktūros ir liko gal net dar labiau priklausoma nuo iškasamų išteklių“, – aiškino G. Kirkilas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)